EL COEX S'ANTICIPA A LA TEMPORADA DE NEU

Els dispositius de tir d'allaus ja estan a punt

El sistema Gazex.COEX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hivern encara no ha arribat, però el Principat ja va viure les primeres nevades que van tenyir de blanc el Pas de la Casa. Per aquest motiu, l’àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) del ministeri de Territori i Habitatge es va anticipar a la nova temporada de neu i la seva activitat consegüent, i va efectuar ahir les proves de tir d’allaus.

El COEX va realitzar aquestes proves amb el sistema anomenat Gazex, que permet provocar explosions controlades gràcies a una barreja de propà i oxigen que s’activa remotament, segons va explicar en un comunicat que va remetre als mitjans de comunicació.

Així doncs, ahir al matí els tècnics del COEX van revisar i van posat a punt aquests dispositius per comprovar que funcionen correctament. La jornada va començar a les deu del matí a la zona de l’Hortell d’Arcalís. Seguidament es van efectuar els tirs a la zona d’Arinsal i, en concret, a l’àrea del pic de les Fonts d’Arinsal. Més tard, pels volts de les dotze, es van provar els dispositius Gazex a la zona de la Guardiola, a Soldeu–el Tarter.

El COEX, mitjançant una assistència tècnica, controla l’evolució del risc d’allaus a les zones amb una possible afectació a les infraestructures viàries. Aquesta assistència és la responsable d’avaluar i provocar, en els episodis de forta nivositat, desencadenaments preventius de les allaus de forma controlada. A l’estiu, s’efectuen les obres de manteniment de totes les instal·lacions de protecció d’allaus. Els sistemes explosius Gazex i el sistema de canó de desencadenament d’allaus formen part de les proteccions temporals actives.

tracking