3.000 euros per al mestre que va dur a la Batllia els edictes d'Educació

El TS confirma la indemnització que haurà de pagar el Govern

El Superior ha mantingut la sentència de la Batllia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern haurà d’indemnitzar amb 3.000 euros el mestre que va impugnar l’edicte que el ministeri d’Educació va convocar el 2016 per consolidar una vintena de places d’eventuals de professors i que la justícia va obligar a repetir. El mateix mestre es va presentar a un segon procés selectiu, convocat l’abril del 2018 per consolidar 13 places d’eventuals que havien quedat desertes en una promoció interna feta el 2013, i va interposar un recurs contra la decisió del tribunal avaluador de considerar-lo no apte en no haver superat la prova psicotècnica, que era eliminatòria. Del recurs interposat en van rebre còpia per part del Govern la resta de candidats a les places convocades.

Davant d’aquest fet, el mestre va presentar davant la Batllia de guàrdia un recurs per la via especial de l’article 41 de la Constitució en el qual posava en relleu que s’havia vulnerat el seu dret fonamental a la intimitat, ja que el recurs, al qual s’havien inclòs dades personals, s’havia lliurat a la resta de candidats, tot afegint que la prova psicotècnica conté dades sensibles i que fins i tot abans que l’agent rebés la corresponent notificació, la premsa havia publicat la notícia que havia estat considerat com a no apte.

El recurs va ser desestimat i el professor va apel·lar davant la sala administrativa del Superior, que va declarar que el Govern havia vulnerat el seu dret a la intimitat pel fet de lliurar a la resta de candidats les dades personals relatives al número de passaport, adreça particular, e-mail personal, número de telèfon personal, entrevista laboral per ser professor suplent per compte de l’administració i avaluació laboral del període en què va ser professor suplent. A continuació va presentar un escrit davant de Govern en què demanava ser indemnitzat amb 20.000 euros, petició que va ser estimada parcialment rebaixant a 1.000 euros el rescabalament.

El mestre, seguidament, va presentar una demanda a la Batllia, que va decretar en 3.000 euros la indemnització. Decisió que van recórrer al Superior tant el professor com Govern. El primer demanava més diners mentre que l’executiu insistia que la indemnització havia de ser de 1.000 euros. La sala administrativa, en una resolució dictada el 8 d’octubre, no dona la raó a cap de les dues parts i manté en 3.000 euros la indemnització per al professor.

tracking