Mobilitat

Més de 55.000 vehicles entren al Principat pel pont del Pilar

Un total de 34.714 turismes van accedir al país per la frontera del riu Runer i 20.640 van fer el mateix per la francoandorrana

El carrer de la Unió, concorregut pel pont del Pilar.F. GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 55.354 vehicles van entrar al país durant els quatre dies que va durar el pont del Pilar, superant les expectatives del departament de Mobilitat. Segons va informar ahir en roda de premsa el ministre portaveu, Eric Jover, per la frontera del riu Runer van accedir un total de 34.714 turismes, mentre que 20.640 es van computar per la francoandorrana. El pic d’entrada de vehicles per la frontera del sud es va produir dissabte 9 d’octubre amb l’arribada de 11.322 turismes, mentre que per la del Baladrà va ser també dissabte, amb 6.925 vehicles. Respecte al pic de sortida de turismes, el dia de més activitat a la frontera del riu Runer va ser el dimarts amb 10.856 turismes, mentre que a la del nord el dia que més vehicles van sortir va ser diumenge, amb 6.755 turismes.

Preguntat per la capacitat d’aparcaments de les valls centrals, Jover va considerar-los suficients, tot i que va reconèixer que van arribar a certa saturació. “Aquest pont tenien una capacitat restringida però fins i tot en una situació d’estrès crec que van funcionar prou bé”, va concloure el ministre.

OCUPACIÓ HOTELERA DEL 83% DURANT LES QUATRE NITS

La Unió Hotelera va fer un balanç positiu de les xifres que ha deixat el pont del Pilar en els 54 afiliats que han obert durant aquestes quatre nits i que de mitjana han tingut un 83,02% d’ocupació. Són xifres superiors als ponts de la Mercè i de la Diada, i tot i que el perfil del client segueix sent de proximitat, durant el pont del Pilar van venir clients d’arreu d’Espanya. Els dies anteriors al pont l’ocupació hotelera va ser del 61,23%, xifres semblants a la de l’últim cap de setmana.

Retencions en plena operació sortida

Retencions en plena operació sortida

Retencions en plena operació sortida

Retencions en plena operació sortida

tracking