Nomenaments d'organismes públics

Naudi lloa Punjabi però no n'avala la candidatura

El president de CC beneeix públicament l’aspirant liberal per dirigir l’Agència de Protecció de Dades tot i no signar per la seva proposta de designació

Carles Naudi al plató de Diari TV.

Creat:

Actualitzat:

“La roba bruta, si és que n’hi ha, s’ha de rentar a casa.” Sota aquesta declaració de principis, el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, va defugir ahir qualsevol tipus de polèmica durant l’entrevista al programa Parlem-ne, de Diari TV, en ser preguntat per les tensions dins del Govern tripartit amb relació als nomenaments pactats per al Tribunal de Comptes, l’Agència de Protecció de Dades (APDA) i el que s’està cuinant per a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

Així doncs, Naudi va elogiar públicament la figura de la psicòloga i militant liberal Resma Punjabi com a candidata a dirigir l’APDA, obviant que el seu partit s’ha desmarcat del consens de la majoria en no signar per la proposta de designació de l’actual educadora tècnica de l’AQUA. “Farà molt bé la seva feina perquè és una persona molt preparada. La Resma té màsters i formació que poca gent d’Andorra té. Em sobren dits de la mà per trobar aquests perfils”, va declarar.

Tot i admetre tímidament que des de CC “haguem pogut defensar una altra figura”, el dirigent massanenc va afirmar que en la votació parlamentària de dijous vinent es plasmarà que aquest afer “no té més recorregut”. De fet, el nomenament de Punjabi està garantit amb l’aval de DA i L’A perquè es necessiten dos terços dels vots totals de la cambra parlamentària en primera volta i només majoria simple en segona votació. En paral·lel, Naudi no va tenir objeccions per revelar que des de Ciutadans Compromesos sí que s’ha mostrar suport a la candidatura d’una inspectora per integrar-se a l’APDA. “Té el perfil perfecte”, va assegurar, sense entrar en detalls.

“La nostra obligació és trobar els millors candidats possibles per escometre aquestes responsabilitats tan importants”, va manifestar Naudi amb referència als nomenaments del Tribunal de Comptes i l’APDA. Ara bé, va puntualitzar que, a l’hora de cercar potencials candidats, “a ningú li ha d’estranyar que els que governen busquin un perfil de la seva millor conveniència i afinitat política”. Preguntat per la incidència de L’A en la designació de càrrecs públics, el parlamentari va considerar que a cada formació li pertoca “un pes específic dins de la coalició”, tot i que acte seguit va subratllar que “això no vol dir que uns siguin més importants que d’altres”.

D’altra banda, superat l’equador de la legislatura, Naudi va fer balanç d’aquests dos primers anys de la coalició tot destacant la incidència de Ciutadans Compromesos en l’executiu tripartit. “Hem tingut capacitat d’influir perquè passin coses d’acord amb les persones que ens van votar i fem una valoració altament positiva de la consecució programàtica”, va subratllar. A més, Naudi va expressar que algunes de les demandes de CC que no van prosperar durant la legislatura passada pel fet d’estar a l’oposició “ara estan a punt de fer-se realitat”.

En aquest sentit, va posar com a exemple l’enderrocament de Casa Parramon per ubicar-hi organismes financers, i el treball legislatiu en la proposició dels actius digitals o en l’eixamplament de la carretera de la Massana. “Segurament des de fora del Govern hauria estat molt més difícil”, va concloure.

GALLARDO TANCA FILES I EL PS FURGA EN EL RÈDIT LIBERAL

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va asseverar ahir al matí que “no hi ha cap tipus de fricció” entre les formacions que donen suport al Govern. “Hi ha hagut un diàleg molt sincer i transparent”, va comentar Gallardo amb relació al debat dels nomenaments pel Tribunal de Comptes i l’APDA, sobre els quals va destacar la importància que les vacants es puguin cobrir “el més ràpidament possible”. Per la seva banda, el president del PS, Pere López, va furgar en “l’excessiva vinculació dels nomenaments amb persones que tenen un càrrec de partit”, en al·lusió a L’A. “Estan traient un rèdit molt elevat dels vots en forma de ministeris, nomenaments en els ens públics, personal de confiança i secretaris d’Estat”, va dir.

Document de proposta de Punjabi per l'APDA.

tracking