Vall del Madriu

Escaldes expressa dubtes sobre l'ordinació del Madriu

Un informe juridic conclou que el text dona més funcions a la comissió de gestió que les que li pertoquen

Bordes de Ramio a la vall del Madriu

Bordes de Ramio a la vall del MadriuComú Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes-Engordany va encarregar un informe jurídic perquè aclarís els dubtes que la parròquia tenia sobre l'ordinació de la Vall del Madriu, com és el cas de l'accés rodat per la vall, un posicionament que encara mantenen fermament que és incomptatible amb el fet que la zona sigui considerada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Tot i això, els altres tres comuns que formen part de la Vall del Madriu consideren que és el Pla de gestió el que ha de regular l'accés rodat ja que pel sol fet de ser Patrimoni de la Humanitat, ja sobrepassa les competències comunals. Per la seva banda, la Unesco considera que s'hauria de controlar i fer una estratègia per l'accés rodat al territori.

El text jurídic que ha encarregat el comú d'Escaldes-Engordany, ha generat nous interrogants, però conclou que es van donar més funcions a la comissió de gestió de la vall que les que li pertocaven al decidir sobre aquesta problemàtica, ja que el Pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, la comissió té un paper executor d'actuacions coordinades entre els quatre comuns que formen la vall. En la ordinació, però, es van observar extralimitacions en les actuacions de diferents àmbits. El text admet que caldria revisar el contingut del Pla per delimitar el rol de la comissió i adaptar-lo d'acord a la Llei del Patrimoni Cultural, al decret de declaració de la Val del Madriu-Perafita-Claror com a bé immoble d'interès cultural en la classificació del paissatge cultural, i al mateix Pla de gestió.

Finalment, l'informe destaca que la coordinació dels comuns en la gestió de la vall no és cap transfarència dels comuns cap al Govern ni dels mateixos comuns entre ells. Així doncs, cada parròquia conserva les competències que li dona la Constitució i les respectives lleis.

tracking