SUBVENCIONS

El Programa d'impuls a l'emancipació ajuda 46 joves a independitzar-se

L’ajut cobreix l’import dels dos mesos de dipòsit i el primer mes corrent que el nou inquilí ha d’abonar per accedir a l’habitatge

La ministra d'Afers Socials,Joventut i Igualtat, Judith Pallarés durant la roda de premsaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Programa d'impuls a l'emancipació dels joves ha rebut un total de 91 sol·licituds, 46 de les quals s'han resolt favorablement amb una subvenció atorgada de 83.072,52 euros, segons informa l'executiu en un comunicat. Aíxi ho ha exposat la ministrad’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés que ha presentat avui les primeres dades del programa corresponents al període comprés entre el 3 de desembre del 2020, quan es va obrir el termini per sol·licitar l'ajut, i aquest dilluns 11 d'octubre. Aquesta iniciativa, segons ha explicat Pallarés, s'emmarca en les polítiques que el Govern desenvolupa des del’inici de la legislatura per fomentar l’accés i el manteniment de l’habitatge de lloguer.

En aquest sentit, el programa respon a la necessitat de facilitar el lloguer a la població d’entre els 22 i els 30 anys, ambdós inclosos, i que opten a emancipar-se. L’ajut cobreix l’import dels dos mesos de dipòsit i el primer mes corrent que el nou inquilí ha d’abonar per accedir a l’habitatge. Es tracta d’un ajut destinat exclusivament al finançament de les despeses, segons informa Govern. Així mateix, el programa inclou que els joves que decideixin emancipar-se fora de les parròquiescentrals podran accedir també a una subvenció per a l’abonament del transport públic, que cobreix la despesa d’un any. D'aquesta ajuda s’han atorgat 9.240 euros, corresponents a 20 sol·licituds de joves que s’han emancipat fora de la vall central. L’objectiu és facilitar la descentralització de la població i impulsar l’ús de la mobilitat sostenible.

En total, s’han atorgat 92.312,52 euros en el marc del Programa (83.072,52 euros per a l’emancipació i 9.240 euros en transport).

Concretament, la ministra ha assenyalat que 25 dels beneficiaris s’han emancipat sols i 21 ho han fet acompanyats. Per parròquies, el 31% s’ha emancipat a Andorra la Vella, el 20% a Encamp, el 17% a la Massana, el 15% a Escaldes-Engordany el 9% a Ordino, el 4% a Sant Julià de Lòria i el 4% a Canillo. Pel que fa al perfil dels joves amb subvenció, Pallarés ha informat que 24 són de gènere femení i 22 masculí. Per edats, un 26% dels beneficiaris té 28 anys, un 15% té 26 anys, un 13% té 24 anys, també un altre 13% té 23 anys, un 9% té 25 anys,un altre 9% té 22 anys, un 7% té 30 anys, un 4% té 29 anys i també un 4% té 27 anys. Govern recorda que la convocatòria segueix oberta, no hi ha una data límit per demanar l'ajut i es pot continuar sol·licitant.

tracking