x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Un terratrèmol de 3,6 sacseja Andorra

El fort sisme s'ha notat durant uns segons a tot el Principat i ha tingut l'epicentre a Os de Civís
Localització del sisme segons Andorra Recerca

Localització del sisme segons Andorra Recerca

Localització del sisme segons Andorra Recerca

Actualitzada 11/10/2021 a les 11:57
Un terratrèmol de 3,6 d'intensitat ha sacsejat Andorra a les 10.23 hores d'aquest matí, segons Andorra Recerca, tot i que les primeres informacions de l'Institut Geogràfic Nacional d'Espanya apuntaven que havia arribat a 3,8. L'entitat andorrana ha especificat que l'epicente ha estat Os de Civis, a l'Alt Urgell, i que "no s'han registrat danys personals ni materials i ha estat percebut àmpliament a Andorra". Les primeres informacions indicaven que l'epicentre havia estat Ordino i que s'havia registrat a una profundidat d'uns 3,8 quilòmetres tot i que finalment l'Institut Geològic espanyol precisa que l'epicentre ha estat Alins i apunta a 3,9 d'intensitat. Andorra Recerca puntualitza que les dades definitives de localització del sisme estan "en procés de revisió" per part de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

El terratrèmol s'ha percebut a tot el país, tant al carrer com a l'interior dels edificis, amb signes evidents de moviments del mobiliari i especialment dels vidres de molts habitatges que han tremolat força i s'han prolongat durant uns segons. Andorra Recerca demana als ciutadans que partipin en una enquesta per explicar com han viscut el sisme que es pot omplir en l'adreça https://www.iea.ad/enquesta-sismica/acces-a-l-enquesta-sismica

Els bombers han rebut moltes trucades d'informació de ciutadans que demanaven pel sisme i des del cos han informat que per la intensitat del terràtremol de 3,8 no té perquè caure res ni provocar danys. 

Les xarxes socials s'estan omplint de comentaris dels ciutadans que detallen com han sentit el terratrèmol en diferents punts del país i també a punts de les comarques veïnes com a la Seu d'Urgell.
 
 

 

   
Etiquetes
Veure’n més
57
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts