x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Nomenaments

Enuig per nomenaments pactats

Ciutadans Compromesos no ha signat la designació de López per al Tribunal de Comptes ni de Punjabi a l’Agència de Protecció de Dades
La militant liberal Resma Punjabi.

La militant liberal Resma Punjabi.

La militant liberal Resma Punjabi.

Fernando Galindo
Actualitzada 11/10/2021 a les 13:32
L’aliança dels tres grups que conformen la majoria al Consell General travessa un moment complicat, bàsicament a causa dels nomenaments que s’han pactat per al Tribunal de Comptes, l’Agència de Protecció de Dades i la que s’espera per a l’Autoritat Financera. Els dos primers ja estan decidits, i pel que fa a l’AFA s’especula amb un nom íntimament lligat als liberals, com va avançar el Diari fa un any.

Ciutadans Compromesos no se sent gens còmode. Ben al contrari, ha mostrat un gran malestar perquè considera que se’ls margina a l’hora de prendre les decisions i que hi ha una excessiva inclinació per part del Govern per satisfer les propostes de Liberals, fins al punt que el partit que lidera Carles Naudi opina que hi ha excessius càrrecs a l’administració a proposta dels socis liberals.

El distanciament arriba a tal punt que CC no ha signat la candidatura de l’exbatlle Núria López per al Tribunal de Comptes, ni tampoc la de Resma Punjabi, que substituirà Joan Crespo com a directora de l’APDA. Mentre que López té un ampli suport dels altres dos membres de la coalició i també del PS, l’oposició socialdemòcrata s’oposa que Punjabi –que va ocupar el vuitè lloc de la candidatura de L’A a la nacional– dirigeixi un organisme que amb el temps es convertirà en cabdal davant la nova era digital que s’està imposant. També CC sosté que el cap de Govern, Xavier Espot, fa massa concessions als liberals, mentre que les seves alternatives no són tingudes en compte. De moment la formació massanenca no ha signat les dues candidatures i s’ignora quina serà l’orientació del seu vot i si finalment presentaran uns noms alternatius per pressionar i mostrar amb més contundència el seu enuig.

La candidatura de López es va fer dimecres amb antelació del timing previst per esquivar les possibles pressions que poguessin venir de Canillo i més concretament del Consell Superior de la Justícia (CSJ), on no fa gaire es va viure un episodi rocambolesc. Espot, en canvi, semblaria complagut perquè la designació a l’APDA serveix de compensació per nomenar López, que va ser censurada pels membres del CSJ per ocupar una plaça de batlle titular amb arguments que no compartia ni el mateix Govern, encara que va haver de respectar la independència de l’òrgan judicial. López té una llarga trajectòria a l’administració i la seva entrada al Tribunal de Comptes aportarà un perfil jurídic i equilibrarà la composició, ja que hi ha dos economistes. L’actual secretaria del comú d’Ordino substituirà Montserrat Montes, que va ser designada pel grup liberal.

En mig de tot aquest enrenou a l’horitzó, molt proper plana el nom de l’extresorer de Liberals, Maanan Aouraghe, per integrar-se al consell d’administració de l’AFA juntament amb Meritxell Maestre. Francesc Areny i Josep Casal van esgotar el mandat i estan en funcions. Tampoc agrada el lligam directe d’Aouraghe amb Liberals i des d’algun sector de la majoria i també des de l’oposició es defensa que aquests són càrrecs que haurien d’estar ocupats per persones independents, encara que se’ls pugui alinear amb una ideologia concreta, però en cap cas haurien de ser militants.
 
L'ESMENA QUE L'OPOSICIÓ ESGRIMEIX SOBRE ELS MEMBRES DE L'APDA
No hi ha cap impediment legal perquè la liberal Resma Punjabi es converteixi en directora de l’APDA. La psicòloga i educadora tècnica de l’AQUA té el suport del seu propi partit i de Demòcrates, però no l’aval de Ciutadans Compromesos.


El PS fa al·lusió a una esmena que forma part de la reforma de l’APDA que diu: “Cada membre de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades ha de posseir la titulació, l’experiència i les aptituds, en particular en l’àmbit de la protecció de dades personals, necessàries per al compliment de les seves funcions i l’exercici dels seus poders.” El PS admet que es tracta d’una proposta que està en tràmit parlamentari, però creu que s’hauria de tenir en compte abans que la legislació actualment vigent.


Per la seva banda, el nomenament de López es preveu per a la sessió del dia 14 i no la del 18, com estava previst inicialment. Per aconseguir-ho necessita dos terços dels vots totals de la cambra parlamentària en primera volta i només majoria en segona votació, per la qual cosa té garantida la designació.
Etiquetes
  • #20 Robert
    (11/10/21 22:50)

    Es de calaix que la canfidata a la agencia de proteccio de dades no compleix els criteris. A exteriors algu deu tremolar per les homologacions. Millor aixi ens comencem a carregar l'acord amb Europa

    Respondre
  • #19 Estupefacte
    (11/10/21 19:14)

    Em sembla increïble que per una nena que porta un vel a l'escola es munti un sidral espectacular a nivell estatal, l'intervenció de govern i més de 100 comentaris al diari i després ningú digui res en referència a aquesta noticia. Surrealisme en estat pur!

    Respondre
  • #18 Manel A.
    (11/10/21 16:32)

  • #17 Curri que?
    (11/10/21 16:27)

    Peix anomenat Wanda va dir..
    La ex batlle res a dit. La noiabde protecció de dades, directora pet ser més exactes,a quin curriculum en protecció de dades et refereixes ?

    Respondre
  • #16 Proteccio de militanjts
    (11/10/21 16:10)

    Protecció de militants que no de dades. Repartiment de cadires pura i dura. I sense la qualificació pertinent. Res a dir pet la exbatlle, elcàrrec exercit és garantia més que suficient. Però que es posi a una noia jove sense cap formació ni experiéncia en protecció de dades és vergonyós tant pel que proposa com per la que accepta i encara més pel que nomena. A Europa les agéncies de protecció de dadea són l exceléncia de la protecció dels nostres drets davang les grans empreses que es salten la norma i han rebut sancions milionaries. A Andorra estem de broma. Nomenaran aquesta noia i li hauran de pagar la formació. No interessa la protecció de dades.

    Respondre
  • #15 Claudia
    (11/10/21 16:05)

    Els pactes polítics és el que tenen, que no solament hi són els de la primera linia, darrera hi ha un iceberg de persones que s'han de contentar i gestionar.
    Per cert, respectar la llei no és una moda, és una obligació. Tots els ciutadans, inclosos els batlles i fiscals tenen el dret fonamental de poder accedir a la jurisdicció.

    Respondre
  • #14 mishi
    (11/10/21 15:59)

    Quan n'hi ha diferents formacions polítiques cadascú estira per la seva banda, i es dedica a treure drapets bruts on no n'hi ha. El més negatiu és que taquen la vida i les il·lusions de persones que no tenen cap culpa .
    M'agradaria poder dir que els comentaris són constructius o documentats però no és així.

    Respondre
  • #13 Peix anomenat Wanda
    (11/10/21 15:57)

    En fi, no són candidates analfabetes cap de les dues, tot el contrari.
    Esperem que la feina que puguin desenvolupar estigui a l'alçada del seu currículum.

    Respondre
  • #12 sardinia
    (11/10/21 15:55)

    És clar, mai plou a gust de ningú.

    Respondre
  • #11 Respectar la llei no està de moda
    (11/10/21 13:37)

    Article diu: "López va ser censurada pels membres del CSJ per ocupar plaça de batlle titular amb arguments que no compartia ni el mateix Govern"- (no sabia que govern es dediqui a compartir o no les sentències, i si és el cas que li facin una ullada a la constitució) increïble el nivell períodistic d'aquest article, sr. periodista hi ha una sentència ferma del tribunal superior que va resoldre aquest tema dient que si vols ser Batlle has de passar oposicions, sembla que pobra noia no se la va poder colocar de batlle i ara clar el consell general ha d'arreglar la GRAN INJUSTICIA que va patir aquesta senyora, no pot ser que una persona tant afí a alguns polítics hagi de seguir el procés normal x accedir a l'adimistració pública, home seria vergonyós que hagués d'estudiar i passar les oposicions com la resta dels mortals, ella és un ser superior i la justícia són molt mala gent per aplicar la constitució i la llei... x això els seus amics del consell general ara la posen al T de Comptes

    Respondre
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts