x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esdeveniment esportiu de renom

Ironman afirma que ha cobrat tot l'import del contracte

L'entitat assegura que no ha reclamat ni reclamarà cap import extra
Corredors al passeig del riu i bicis estacionades al Parc Central durant l'Ironman.

ironman ciclistes al passeig del riu i bicis estacionades al Parc Central durant l'Ironman.

Corredors al passeig del riu i bicis estacionades al Parc Central durant l'Ironman.

COMÚ ALV
Actualitzada 11/10/2021 a les 12:45
The Ironman Group assegura que el Govern "ha fet efectiu el pagament de l'import total del contracte del 2021 i que el grup no ha reclamat ni reclamarà cap import extra", en un comunicat, tot i que no especifica la quantitat exacta percebuda. L'entitat afirma que no té pendent el cobrament de cap import i que ja estan treballant per preparar la segona edició de l'Andorra Multisport Festival tal com havia acordat amb l'executiu.

300.000 euros per falta de patrocinadors
El Govern i The Ironman Group tenen segellat un acord batejat com a Andorra Multiesport Festival, una cita amb la qual Andorra es converteix en l'epicentre internacional de l'esport de resistència. La primera experiència va tenir lloc el juliol passat, però aquests són esdeveniments no purament esportius, sinó que van lligats de la mà de la promoció i el retorn que s’aconsegueix de la inversió que es fa, i una empresa organitzadora especialitzada en esdeveniments de gran escala amb el legítim objectiu d’obtenir beneficis.


Aquest darrer punt és el que coixeja, ja que l’empresa no ha assolit els resultats econòmics que esperava. Segons ha pogut saber el Diari, durant el període de negociacions amb el ministeri d’Economia, aquest es va comprometre a assumir una part de la despesa i va garantir a l’empresa que una altra part important arribaria via patrocinadors.


Les previsions han errat i a The Ironman Group no li quadren els números de la seva primera experiència al Principat. Aquests diners no han arribat. Concretament, es tracta de 300.000 euros a desemborsar per Andorra Turisme, una solució que no agrada gens al ministre de Turisme, Jordi Torres, perquè el protagonisme d’aquesta prova el va acaparar el ministeri d’Economia, qui també va comandar les negociacions per tancar el tracte per portar aquest esdeveniment internacional al país.


Certament, van haver-hi empreses importants que van veure una oportunitat en aquesta cita, com un banc que va fer un esforç important per donar-hi suport patrocinant l'Ironman 70.3 de l'Andorra Multisport Festival.

El titular d’Economia, Jordi Gallardo, va comentar que el sector de l'esport és estratègic per al Govern, declarat com d'interès nacional. Però finalment el mateix ministre va reconèixer que no s’havien assolit les xifres previstes a causa del context per la pandèmia.

2.000 atletes
Les dades de participants i de retorn econòmic van quedar lluny de les previsions fetes al novembre –s’esperaven uns 6.000 corredors i entre 10 i 14 milions d’euros de retorn, i finalment va haver-hi 2.000 atletes i un impacte econòmic de 3,2 milions d’euros–, però des de l’executiu es va mostrar la satisfacció per la celebració de l’esdeveniment multiesportiu.


Satisfacció que no és plenament compartida pels organitzadors, que ara reclamen que l’executiu aporti amb diners públics el forat que ha deixat l’aportació privada.


En aquesta primera edició l’executiu va destinar 1,6 milions d’euros.
 
DIFERENTS PROVES I NOMÉS EL CLÀSSIC TRIATLÓ
El grup és propietat d'Advance. L'esdeveniment pactat consta de proves de diferents modalitats. Inclou un Ironman 70.3, un triatló d'hivern, la cursa de bicicleta de muntanya MTB Classic-Pyrenees, la de ciclisme de carretera Andorra 21 Ports i la competició de trail running Andorra-Pirineus. "La selecció d'esports reflecteix la diversitat que el país i els seus paisatges tenen per oferir; competir amb els Pirineus com a teló de fons serà una experiència impressionant", va assegurar Stefan Petschnig, director general d'Ironman a Europa, Orient Mitjà i Àfrica.
REPORTATGE
Cues en un carril.Un primer dia de caos
Qualsevol ciutadà que aquell dia va estar al país recordarà la primera jornada de l’Andorra Multiesport Festival per culpa del caos en què es van veure sumits els conductors per una cursa amb cent ciclistes en un dia de gran afluència turística.

No va ser una bona estrena que es va afinar els dies següents per aconseguir la normalitat i que les proves esportives alteressin el mínim l’activitat normal dels habitants.

El que sembla clar és que els càlculs van ser excessivament optimistes, Un exemple són les previsions que es van mostrar per a l’Andorra MTB Classis-Pyrénées, la prova de BTT a la Massana. Es va estimar que la competició tindria 200 equips participants (400 esportistes) que vindrien al país amb uns 1.200 acompanyants i que farien una despesa mitjana de 150 euros per dia, la qual cosa havia de suposar un impacte econòmic “de prop d’un milió d’euros”, concretament, 992.000 euros, tal com va destacar Jordi Gallardo.

L’organització d’esdeveniments d’aquest tipus té diversos objectius: que el país aculli unes proves úniques; que hi hagi un benefici per al teixit empresarial i iniciar una nova activitat econòmica que pugui ser perdurable. L’acord per fer la Multisport Festival és per a quatre anys. Gallardo va destacar que l'acord amb l’Ironman brinda l'oportunitat d'organitzar un esdeveniment multiesportiu únic i millorar l’ecosistema esportiu.
Etiquetes
Veure’n més
43
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts