El SEP valora molt positivament l'aixecament de l'ús de la mascareta

Una part del col·lectiu, però, encara ho troba “una mica perillós i precipitat”

Un alumne sense mascareta en primer pla.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gran majoria dels afiliats del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) van valorar molt positivament l’anunci del Govern d’aixecar les restriccions que comportaven l’ús obligatori de la mascareta dins de les aules, segons es desprèn d’una enquesta interna del col·lectiu de docents. Tot i això, una part gens menyspreable del sindicat considera que els sembla “una mica perillós i precipitat” la flexibilització d’aquesta mesura, ja que verbalitzen els seus dubtes respecte a la immunitat que els pot donar la vacuna. De fet, alguns dels enquestats afegeixen que aquest precepte pot arribar a ser discriminatori per a aquelles persones que no s’hagin vacunat. En menor proporció, hi ha una minoria que ho percep com quelcom negatiu, sobretot per la possibilitat de contagiar les persones d’edat avançada.

En referència a la pregunta “us fa por que es puguin produir contagis?”, la majoria dels afiliats del sindicat va respondre no tenir por, tot i que un 27% va contestar afirmativament a la pregunta, ja que hi segueix havent certa incertesa i confusió. Quant a la pregunta de si els convenç el nou protocol en cas d’un contacte de Covid-19 –que dona l’opció que l’infant pugui seguir assistint a classe mentre es vagi fent proves serològiques diàries–, un 41% del col·lectiu va respondre estar conforme amb el protocol, ja que ho concep com quelcom positiu tant per als alumnes com per a les famílies. Per contra, un 24% dels enquestats va discrepar, ja que alguns van expressar que, com que no són metges, no es veuen legitimats per poder ser categòrics respecte d’aquesta qüestió.

D’altra banda, alguns dels enquestats sostenen que es tracta d’inconsciència i que, per tant, caldria estar immunitzats per poder anar a classe sense mascareta. Paral·lelament, també han sorgit dubtes respecte del finançament de les proves serològiques que s’hauran de realitzar diàriament les persones contactes de positius per tal de no absentar-se de l’escola, tal com fixa el protocol. En darrer lloc, alguns afiliats van manifestar que caldria mantenir una vigilància passiva com a mesura de prudència per a reforçar el control.

Dimecres passat, el ministre de Salut Joan Martínez Benazet va informar de l’eliminació de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, preceptiva fins llavors per als majors de vuit anys.

tracking