Parc tecnològic

Economia condiciona el futur parc tecnològic al diàleg amb el sector

El ministre Gallardo assumeix que la Covid pot encarrerir la inversió

El ministre Gallardo en un moment de la seva intervencióAndorra Business

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, ha condicionat aquest matí la construcció d'un futur parc tecnològic a Andorra a un diàleg amb el sector de la innovació i la recerca del país. El ministre ha indicat que “caldrà veure quan acabin les taules i el diàleg amb el sector privat com ho fassifiquem això, si de cara al pressupost del 2023, que es el què haurem d'elaborar l'any que ve”.

D'aquesta manera, la definició del model de gestió, la ubicació i les empreses que s'hi instal·laran està condicionada a un seguit de taules de debat amb el sector, les quals han de definir, precisament, aquestes concrecions. El titular d'Economia ha avançat que espera concloure aquesta fase a finals d'aquest any i ha apuntat que “és un projecte que el Govern ja vam anunciar que seria important i interessant, però l'haurem d'ajustar amb els altres projectes en un moment en què la Covid ha tingut un impacte important amb infraestructures que estaven previstes però que s'han hagut de replantejar”.

Gallardo ha fet aquestes afirmacions en una jornada per definir l'estratègia nacional d'innovació i emprenedoria en què també hi han participat el secretari d’estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i els directors d’ARI i AB, Marc Pons i Judit Hidalgo, amb actors de diverses entitats i sectors com la Cambra de Comerç, la CEA, l’Empresa Familiar Andorrana, el ministeri d’Educació, el NIU d’Andorra Telecom, FEDA, l’Associació de Bancs d’Andorra, les universitats d’Andorra, Carlemany i Europea, entre d’altres.

L'objectiu d’aquesta estratègia d'Innovació i Emprenedoria és aprofitar al màxim la capacitat i el talent del país per propiciar que el coneixement arribi a productes i serveis que tinguin un impacte en la millora de la qualitat de vida de les persones i de l’economia andorrana de forma sostenible.

tracking