x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Circulació

Mobilitat insta a usar el bus durant el pont

El cap de setmana no es preveuen complicacions per aparcar, però sí dilluns i dimarts
L'aparcament del Parc Central s'ha reobert per als dies del pont.

L'aparcament del Parc Central s'ha reobert per als dies del pont.

L'aparcament del Parc Central s'ha reobert per als dies del pont.

Fernando Galindo
Actualitzada 09/10/2021 a les 12:42
Primer dia d’un pont de quatre festius que complicarà la mobilitat, especialment d’entrada i sortida al país per la frontera sud i a les parròquies centrals, on l’ocupació hotelera frega el ple. La problemàtica afegida és la de l’aparcament i si les places públiques seran suficients per absorbir el flux de vehicles en un moment ja complex per estacionar al centre del país. Mobilitat no preveu problemes el cap de setmana, quan la mobilitat interna baixa, i a més va recordar que ja des d’ahir al migdia està operatiu per a aquest pont l’aparcament del Parc Central, malgrat que no està a plena capacitat perquè ja s’hi ha instal·lat la carpa de la Fira. Però una altra cosa és el que pot succeir dilluns i dimarts, que són jornades laborables al Principat. Per això, la recomanació dels responsables del trànsit és que s’intenti “limitar en la mesura del possible l’ús del vehicle particular, utilitzant el transport públic per afavorir la disponibilitat dels aparcaments”.

El comú d’Andorra la Vella ha reobert de manera excepcional per a aquest pont el pàrquing del Parc Central amb “unes desenes de places” menys que el mig miler que és habitual –i que no es van quantificar amb exactitud– i, a més, ha instal·lat cartells ja des de l’entrada a la parròquia per tal de redireccionar els turistes cap a la zona centre i voltants, informant de les 2.000 places que s’hi posen a l’abast. L’objectiu és evitar que hi pugui haver congestió en d’altres punts de la parròquia amb menys disponibilitat d’estacionament. Des de la corporació defensen que ja només l’aparcament vertical de Prat de la Creu ofereix 800 places i que a l’oferta pública també s’hi ha d’afegir la privada, com ara els pàrquings d’establiments comercials. Andorra la Vella va perdre a l’abril l’aparcament del Fener 1, que ha compensat amb l’aparcament Valira, a tocar de la Dama de Gel i de la zona del Clot d’Emprivat escaldenca.

La previsió de Mobilitat és que entrin 50.000 vehicles durant els quatre dies festius i 150 agents participaran en el dispositiu per agilitar la circulació.

MESURES

Deixar el cotxe a casa
Per dilluns i dimarts, dies laborables al país, Mobilitat demana a la ciutadania que deixi el cotxe a casa per no complicar la circulació i l’aparcament.


Cartells a la capital

El comú ha distribuït cartells per senyalitzar per als visitants la zona centre i voltants i les 2.000 places de pàrquing disponibles.
 
Etiquetes
Veure’n més
26
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts