x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Govern va contractar l'assessor Covid tot i saber que treballava per a farmacèutiques

Martinón va informar Salut abans d’iniciar la feina que hi havia conflicte d’interessos
El doctor Martinón en una compareixença amb el ministre de Salut.

El doctor Martinón en una compareixença amb el ministre de Salut.

El doctor Martinón en una compareixença amb el ministre de Salut.

SFGA
Actualitzada 09/10/2021 a les 06:28
El doctor Federico Martinón va fer una declaració de conflicte d’interessos el 25 de maig passat abans de començar a treballar per al Govern com a assessor en matèria de vacunació contra la Covid-19 i va detallar que rebia una remuneració de diverses farmacèutiques per a tasques d’investigació amb les empreses. El ministeri de Salut va formalitzar la contractació de l’investigador el 2 de juny per la qual el doctor rep 1.000 euros al mes després de rebre la informació “dels interessos que generen conflicte amb l’exercici de l’assessorament que són de dos tipus: interessos personals directes i interessos no personals o indirectes”, va especificar el professional en la comunicació amb el Govern. La informació es va fer pública ahir en resposta a una pregunta de la consellera general no adscrita Carine Montaner, sobre la contractació de l’assessor, que caduca el 31 de desembre del 2021.

Martinón desglossa els treballs que mantenia “en curs” al moment de ser contractat pel ministeri de Salut a les empreses Biofabri, Pfizer, MSD, Merck, Sanofi Pasteur, GSK, Roche, Segirus, Novavax, Janssen i Gilead. I especifica els ingressos que comporta la feina d’assessoria-consultoria i d’assajos clínics que fa en cada cas, ja sigui ell personalment o compartits amb la institució de l’Hospital Clínic Universitari de Santiago, on treballa. Tots els cobraments formen part de programes on el doctor contractat pel Govern és l’investigador principal d’assajos clínics de les empreses. La dotació més elevada són 800.000 euros per la feina per a GSK que fa ell i l’hospital, seguits dels 600.000 pagats per Pfizer pel mateix concepte. Per la feina per a Novavax, Janssen i MSD el pagament és de 300.000 euros de cada farmacèutica.

Salut afirma que el doctor Martinón està contractat per “assessorar en matèria de vacunació i promoure la divulgació científica i participar-hi, per afavorir un millor coneixement de la malaltia”, i precisa que “en cap cas el contracte signat no assigna al doctor la funció de dirigir la campanya de vacunació contra la Covid-19 al Principat”.

RESPOSTA

Conflicte d’interessos
El doctor Martinón va informar el Govern que treballava per a diverses empreses farmacèutiques i que hi havia un conflicte d’interessos abans de signar el contracte amb Salut.


Funció d’assessor

Salut argumenta, en resposta a una pregunta de la consellera general no adscrita Carine Montaner, que Martinón va ser contractat per assessorar el Govern en matèria de vacunació però en cap cas per dirigir la campanya.
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts