Grip

La vacunació de la grip comença el 18 d'octubre

Salut les mateixes 9.000 dosis que l'any passat

Salut compra 1.100 dosis més de la vacuna contra la gripFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern posa fil a l'agulla a la campanya contra la grip amb la compra de 9.000 dosis de la vacunca. És el mateix volum de vacunes que es disposava l'any passat, quan se'n van administrar 8.601 en total.

La campanya d'enguany començarà a partir del 18 d'octubrei s'espera que s'allargui fins a finals d'any, tot i que es recomana fer-ho en aquestes primeres setmanes.

L'objectiu és reduïr els casos al mínim sobretot entre els grups de risc, com són les persones majors de 65 anys, els residents en centres de gent gran, persones amb malalties que poden empitjorar a causa de la grip, dones embarassades, treballadors de serveis comunitaris essencials, interns i treballadors del centre penitenciari, persones amb exposició laboral directe amb aus i porcs, i finalment, aquelles persones que tenen contacte directe amb algun d'aquests anteriors grups de risc.

Els majors de 65 anys són els únics que han de demanar hora al Centre d'Atenció Primària i no fa falta que duguin cap prescripció. Per la resta de grups de risc, s'ha de demanar la recepta al metge referent perquè aquest ho consti a la història clínica compartida i no s'hagi d'anar personalment a recollir cap paper. Un cop demanada la recepta, també s'ha de demanar hora al CAP.

Les persones que no entren en cap grup de risc, però volen rebre la vacuna, també han de posar-se en contacte amb el seu metge referent i adquiri la dosi a la farmàcia.

Per tant, la vacuna és gratuïta només per als grups d'alt risc i com a novetat, també per aquells que han estat ingressats a l'hospital per Covid.

tracking