x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Turisme

Taxa per persona, dia, categoria i a partir d'un euro

Actualitzada 07/10/2021 a les 06:23
El Govern ultima els detalls de la futura taxa que pagaran els visitants que facin estada al país a partir de l’any vinent. Divendres el ministre Jordi Torres va mantenir una reunió amb el sector hoteler i ja va traslladar un primer plantejament del tribut que s’abonarà per persona, dia i que variarà en funció de la categoria de l’establiment. Per tant, es pagarà més a mesura que augmentin les estrelles de l’allotjament, sigui hotel o una altra tipologia. La tarifa s’ha d’acabar de tancar però la proposta és arrencar a partir d’un euro. També s’han d’acabar de definir possibles exempcions, com ara que no hagin de pagar menors fins a una determinada edat o que visitants que pernoctin moltes nits no hagin d’abonar tot l’import que els tocaria.

Una qüestió clau també és la data d’entrada en vigor i aquí ja és clar que el sector no comparteix la idea inicial de l’executiu que és posar-la en marxa durant el primer semestre del 2022, ja després de la temporada d’hivern. L’entitat que agrupa els apartaments turístics ja va demanar al Govern que l’aplicació fos després de l’estiu i el sector hoteler va més enllà i demana que es traslladi al desembre del 2022 i, per tant, que el cobrament als visitants no arrenqui fins a la propera campanya d’hivern. El sector defensa que després del cop que ha suposat la pandèmia l’entrada en vigor hauria d’ajornar-se el màxim possible. Sobre l’import, des del sector ja s’entén que arrencar des d’un euro i arribar fins als tres o quatre ja es podia esperar. En el marc d’aquestes trobades amb el sector per abordar la futura taxa, el Govern ha anat exposant les fórmules que se segueixen en d’altres països i el model de tarifa modulada en funció de la categoria de l’establiment és l’estès arreu d’Europa. També acostumen a ser més cares les ciutats més turístiques: Barcelona en el cas de Catalunya i Roma en el cas d’Itàlia, per posar dos exemples.

La taxa serà finalista, amb la qual cosa els diners que es recaptin es revertiran en el sector. El Govern ja ha anunciat que el recinte multifuncional que es vol construir a l’antiga plaça de braus es finançarà amb el que es recapti.

LA PROPOSTA

Segons categoria

L’import de la taxa serà variable i es pagarà més en establiments de més nivell.


Exempcions

Es plantegen algunes com que no paguin menors fins a una determinada edat.

Entrada en vigor
Govern i sector discrepen. Els hotelers demanen que sigui el desembre del 2022.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts