Ple als hotels de parròquies centrals pel pont

La Unió Hotelera està registrant moltes reserves per a les nits del cap de setmana

Dos turistes davant d'un hotel durant el pont del Pilar de l'any passat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les previsions d’ocupació hotelera per al pont del Pilar són optimistes. El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, va declarar ahir que considera que els percentatges d’ocupació dels hotels de les parròquies centrals, és a dir, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, oscil·laran entre el 90% i el 100% el cap de setmana vinent, de quatre dies. “No hem fet una enquesta pel que fa a xifres però les sensacions són molt bones”, va avançar Pujol. “Fa un parell de setmanes que hem notat que hi ha força demanda i, en principi, també hi hauria d’haver moltes reserves d’última hora”, es va atrevir a pronosticar el director de la UHA. En aquest sentit, pel que fa a la previsió diària, Pujol va comentar que, de moment, els dies més forts quant a ocupació són la nit de dissabte i la de diumenge. “De moment, la nit de dilluns és la que està patint una mica més. Tot i això, comptem amb un nombre de reserves important a l’últim moment”, va explicar, a més de deixar clar que de moment tot són suposicions.

Pujol va avançar que espera que aquest pont s’assimili quant a xifres als caps de setmana de setembre que van coincidir amb la Diada de Catalunya i el pont de la Mercè, els quals van ser tots dos molt concorreguts, concretament amb un 73,29% i un 77,3% de llits ocupats, respectivament. Pel que fa a la procedència dels visitants, Pujol va avançar que a diferència del setembre, molt freqüentat pel turista català procedent de la Catalunya central, s’espera l’arribada de molts visitants espanyols. “Per Tots Sants començaran a arribar també turistes francesos”, va comentar Pujol ja amb la mirada posada a principi de novembre. Pel que fa a l’última actualització de la UHA, relativa al període comprès entre el 27 de setembre i el 4 d’octubre, es va informar en un comunicat que les xifres s’han mantingut per sobre del 40% entre setmana i per sobre del 60% el cap de setmana. Segons l’associació, unes dades habituals en la línia d’aquesta època de l’any.

En aquests moments, la Unió Hotelera compta amb 53 hotels oberts, alguns dels quals es troben situats a parròquies altes. “Els establiments que més patiran, com ja és habitual, seran els que es troben més allunyats, com els de Soldeu i Sant Julià de Lòria”, va detallar Pujol.

Aparcament

L’afluència destacada de visitants impactarà en la mobilitat i la dificultat per trobar aparcament. Per això l’aparcament del Parc Central, que s’ha mantingut tancat fins ara amb motiu del muntatge de la 42a edició de la Fira d’Andorra la Vella, s’obrirà pel pont del Pilar. Així doncs, ara que l’estructura ja es troba muntada, l’espai es reobrirà a partir de la tarda de demà –coincidint amb el pont de quatre dies– i es mantindrà operatiu fins dimarts, darrer dia del pont festiu.

tracking