Nova seu de la Universitat Carlemany

El centre supera el miler d'alumnes matriculats en un any de funcionament

Xavier Espot a la Nova seu de la Universitat CarlemanyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Carlemany va inaugurar ahir la nova seu, situada a la casa Ivo Fiter a l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria. El centre privat impulsat pel Grupo Planeta ha superat el miler d'alumnes matriculats des de que va iniciar l'oferta educativa fa un any. L'acte va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el president del Grupo Planeta, José Creuheras, el rector de la universitat, Ramon Copons, el CEO de Planeta Formació i Universidades, Carlos Giménez, la síndica general, Roser Suñé, i el cònsol lauredià, Josep Majoral.

José Creuheras va destacar que el Grupo Planeta té l'esperit de millorar la nostra societat "i volem que surtin alumnes preparats però també bones persones", segons s'informa en un comunicat aquest matí. Creuheras va remarcar que la Universitat Carlemany "està molt implicada amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de Nacions Unides, la internacionalització: el nostre projecte internacional com ho és el d'Andorra, d'estar oberts al món, i també a la qualitat" que va assegurar caracteritza tots els projectes que fan.

Xavier Espot va indicar que l'obertura econòmica "sempre ha concebut l'ensenyament com un dels seus pilars bàsics" i que es continua mantenin l'aposta una de`cada després d'iniciar el procés en entendre que "l'educació és un instrument clau per generar noves oportunitats i coneixement". I va incidir que Andorra ofereix "l'entorn ideal per afavorir la creació d'universitats o qualsevol classe d'ensenyament especialitzat, i la implantació de la Universitat Carlemany és un bon exemple".

El CEO de Planeta Formación i Universidades, la xarxa internacional d'educació superior de Grupo Planeta, va comentar que el centre continua treballant per ampliar l'oferta educativa després de registrar més d'un miler de matriculats "i estem en fase d'elaboració de nous programes, amb la voluntat internacional que té la Universitat i que té també Andorra com a país". El curs que comença aquest mes té vuit titulacions de grau i l'alumnat prové de més de trenta nacionalitats, segons s'exposa en el comunicat.

Josep Majoral va recalcar l'impacte positiu que suposa per a l'economia de Sant Julià aquest centre universitari que a més d'ampliar l'oferta educativa comporta "la creació de llocs de treball coberts per andorrans en la seva majoria, la qual cosa és molt bona notícia".

Nova seu de la Universitat Carlemany

tracking