50è aniversari

La fundació Nostra Senyora de Meritxell reforçarà l'atenció a l'envelliment

L’entitat adaptarà les instal·lacions de Santa Coloma a les necessitats de la gent gran

Usuaris de la fundació en un taller.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apostar per la formació dels professionals amb l’objectiu d’oferir un servei de qualitat i millorar l’atenció als usuaris que inicien el procés d’envelliment. Aquests són els dos eixos principals que guiaran en els propers anys l’acció assistencial de la fundació privada Nostra Senyora de Meritxell, segons va explicar ahir al migdia la directora general de l’entitat, Celine Mandicó, en la presentació de la memòria dels primers cinquanta anys de vida de la fundació.

Mandicó va destacar que el 2016 es va triplicar el pressupost que fins aleshores s’havia destinat a formació i que, tot i l’impacte negatiu de la pandèmia, l’entitat va decidir continuar destinant-hi recursos per poder mantenir una plantilla qualificada. Més enllà de les xifres, Mandicó va explicar que la política de la fundació és formar els professionals que ocupen un lloc estratègic a l’entitat amb l’objectiu que aquests, al seu torn, transmetin els seus coneixements a la resta de la plantilla.

La directora general va apuntar que això ha fet possible consolidar un model d’atenció integral i centrada en la persona, així com reforçar els plans per al desenvolupament professional dels usuaris atesos. Mandicó va recordar que l’aplicació d’aquests models permet millorar “la independència, l’autonomia i la qualitat de vida” dels usuaris.

Pel que fa a l’atenció a l’envelliment, Mandicó va explicar que el col·lectiu en procés d’envelliment atès a la fundació és “cada vegada més gran” i que, en conseqüència, “la institució s’ha d’adaptar a les seves necessitats”. Per aquesta raó, l’entitat iniciarà unes obres “l’any que ve” per fer més accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda els equipaments de la fundació.

MIG SEGLE D'HISTÒRIA

La fundació privada Nostra Senyora de Meritxell va constituir-se amb aquest nom el 27 de juny del 2019, però els orígens de l’entitat es remunten a més de 50 anys enrere. Concretament, va néixer el 12 de novembre del 1969 com a escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell amb la mateixa missió que té ara: oferir una atenció integral a les persones amb discapacitat en totes les etapes de la seva vida. L’entitat ha experimentat un creixement sostingut en els darrers anys, tant pel que fa al nombre d’usuaris com al de professionals que hi treballen. En l’actualitat 550 persones fan ús dels serveis de la fundació, més del doble que les que s’atenien el 2003. L’entitat té 305 treballadors, entre psicòlegs, auxiliars d’infermeria, tècnics d’avaluació i orientació, educadors i psicopedagogs. Aquesta xifra suposa un creixement de més del 300% respecte de fa 18 anys, quan en tenia 83. La celebració del primer mig segle de vida de la fundació havia de tenir lloc l’any passat. La Covid, però, va aturar-la. Pel que fa a la gestió de la pandèmia, Mandicó va afirmar que els usuaris de la fundació “van acceptar les mesures” que van aplicar-se per prevenir els contagis. “No hem hagut de patir cap situació de crisi”, va assegurar Mandicó. La directora general també va informar que des del començament de la pandèmia es va formar una comissió de seguiment que es reunia setmanalment per aprovar i activar els protocols sanitaris i gestionar la comunicació amb les famílies.

tracking