x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

La central de cogeneració del Pas de la Casa canvia d'ubicació

FEDA ha demanat el canvi d’emplaçament per optimitzar recursos i reduir els costos
Actualitzada 07/10/2021 a les 12:17
El consell de ministres va aprovar ahir posar a l’exposició pública el canvi d’emplaçament de la central de cogeneració al Pas de la Casa. Es tracta d’una modificació a demanda de FEDA que sosté que el nou emplaçament permetrà optimitzar els recursos i impulsar una major eficiència de la instal·lació així com una reducció dels costos. “Es redueix l’espai per a la instal·lació. Estarà més propera a la localitat i el transport d’energia serà més eficient”, va assegurar Eric Jover, portaveu del Govern amb relació als metres quadrats, que passaran de tenir 6.803,45 a 4.436. “Es podran fer sistemes de dipòsits associats amb biomassa per alimentar la central i fer-la més sostenible”, va afegir el ministre amb relació a la nova aposta per la reducció de les emissions de CO2 i la diversificació de fonts energètiques. En aquest sentit, el canvi ha de permetre alimentar la planta de cogeneració amb una font d’energia renovable. Ara s’ha aprovat el pla per modificar el pla sectorial d’infraestructures energètiques d’Andorra. Un cop passat el període d’exposició pública, l’aprovació de la modificació puntual del PSIEA tindrà lloc un cop s’hagi completat el procediment que fixa la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme. Ahir també es va aprovar l’adjudicació definitiva dels treballs per a la retirada dels dipòsits d’emmagatzematge de gasoil ubicats a l’exterior de Sud Radio. El concurs públic ha estat per a l’empresa Neida per un import total de 33.846,87 euros. L’empresa té un termini dos mesos per a l’execució dels treballs.

+
Nous coordinadors

Els coordinadors que programaran les activitats de La cultura no s’atura seran Paul-Alexandre Nicolas, Meritxell Díaz, Maria Cucurull, Hèctor Mas i Antoni Gibert.

Escorxador nacional
Aprovada la licitació per renovar l’adjudicació de la concessió de la gestió dels serveis de l’escorxador nacional. El termini és l’11 de novembre.


Material informàtic

Aprovada la convocatòria d’un concurs nacional per a l’adquisició de material informàtic per equipar diverses escoles.

Subvenció d’educació
Aprovada la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a les associacions de pares i mares d’alumnes escolaritzats.
  • #2 Josep
    (07/10/21 09:08)

    Tornem-hi amb el gas. El problema del preu de l'eneria actual és del gas i nosaltres insistint. Això és anar endarrera quan aqui tenim recursos propis suficients per ser quasi energèticament independents. Qualsevol inversió feta a Andorra queda dins del país i per tant millora l'economia. La compra del gas exporta divises i ens empobreix a més de ser un derivat del petroli. Pensava que des de Medi Ambient es procurava per Andorra i no al contrari.

    Respondre
  • #1 Vergonya
    (07/10/21 07:48)

    El món va amb una direcció, FEDA i Govern van amb un altra, tecnologia obsoleta, el preu del gas pels nuvols, a Europa fa 20 anys que la cogeneració es va deixar de fer.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts