CIRCULACIÓ

Mobilitat preveu l'entrada d'uns 50.000 vehicles pel pont del Pilar

En el dispositiu de la hispanitat hi treballaran 150 agents diaris

Roda de premsa del Dispositiu especial de mobilitat amb motiu del 12 d'octubre.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Departament de Mobilitat, Jaume Bonell, ha anunciat aquesta tarda que s’ha previst l’entrada de 49.700 vehicles per aquest proper cap de setmana, que coincideix amb el Pont del Pilar. "Hem detectat dos dies forts a la frontera hispanoandorrana, que seran el dissabte i el dilluns i on es preveu l’entrada de 9.000 vehicles diaris"detallava, Bonell. En aquest sentit, el director de Mobilitat ha especificat que les zones més problemàtiques es concentraran a la vall central i a la vall del sud. Per aquest motiu, el departament de Mobilitat treballarà conjuntament amb la Policia i els Serveis de Circulació Comunals en aquest dispositiu especial del pont que s’activarà el dissabte a les 6h del matí i finalitzarà el dimarts a les 12h de la nit. “Tindrem un total de 150 agents diaris treballant en el dispositiu de la hispanitat” ha informatel director addjunt del deprtament de Policia, Bruno Lasne.

Pel que fa a trams concrets, el dilluns i el dissabte s’activarà el doble carril de Sant Julià de Lòria de 7:30h a 15h i, en funció de les dades obtingudes del servei de circulació, el dimarts també s’activarà el doble carril de Santa Coloma per facilitar l’operació sortida.

La taula tècnica del trànsit ha validat aquest matí el dispositiu especial amb motiu del Pont del Pilar, que comptarà amb la col·laboració dels cossos de seguretat dels països veïns.

Nou aplicatiu en temps real

Mobilitat ha presentat en primícia un nou aplicatiu que s'ha activat aquesta mateixa tarda i que permet consultar en temps real les dades de trànsit a la frontera. Es tracta d'un nou apartat anomenat 'Volum d'entrada i sortida de vehicles' al qual s'accedeix a través de la pestanya 'Trànsit' del mateix web de Mobilitat.

Les dades subministrades aporten informació sobre les entrades i les sortides de vehicles al Principat i es poden classificar per nacionalitats.

La taula de trànsit s'ha reunit avui

tracking