x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
formalitzada la compra

MoraBanc paga a 266 euros l'acció de BSA

El preu final de l’operació, un cop aprovada per l’AFA, s’ha tancat en 68 milions d’euros
César González-Bueno, conseller delegat de Banc Sabadell, i Lluís Alsina, conseller de MoraBanc.

César González-Bueno, conseller delegat de Banc Sabadell, i Lluís Alsina, conseller de MoraBanc.

César González-Bueno, conseller delegat de Banc Sabadell, i Lluís Alsina, conseller de MoraBanc.

Actualitzada 06/10/2021 a les 12:09
MoraBanc i Banc Sabadell han formalitzat la compra per part del banc andorrà de la participació del 50,97% del seu capital social (i el 51,61% tenint en compte la part proporcional d’accions en autocartera) de Banc Sabadell d’Andorra (BSA) titularitat de l’entitat espanyola, segons va informar ahir MoraBanc en una nota de premsa. Després de l’auditoria feta a 30 de juny, el preu final ha estat de 68.009.685,79 euros i de 266,70 euros per acció. Es tanca així l’operació signada el 15 de juliol passat i que ha estat aprovada per l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). Les dues entitats van informar de l’inici de les negociacions el 17 de maig. Amb aquesta rúbrica MoraBanc es converteix en l’accionista majoritari de Banc Sabadell d’Andorra i l’entitat passa a formar part del Grup MoraBanc.

Tal com van acordar les parts, en les properes setmanes MoraBanc farà una oferta de compra als accionistes minoritaris de BSA amb el mateix preu per acció que ha pagat a Banc Sabadell. A la junta d’accionistes que convocarà properament BSA s’explicarà com serà tot el procés de cara als accionistes minoritaris, s’assenyala en el comunicat de premsa de l’entitat andorrana.

Cal recordar que la resta d’accionistes de Banc Sabadell d’Andorra, uns 700, tenen un 48,4% d’accions i si MoraBanc les adquirís en la seva totalitat la compra rondaria els 131 milions d’euros. Cal recordar que un 30% dels títols (150.000 accions) estan en mans dels accionistes promotors i un 18,4% (95.000) en possessió dels que les van comprar en la venda pública.

Lluís Alsina, conseller director general de MoraBanc, destaca en el comunicat que “culminem una operació que impulsa el nostre creixement i el nostre compromís amb els reptes de futur d’Andorra”. Alsina afegeix en la mateixa nota de premsa que “Banc Sabadell d’Andorra és un banc fort i ben gestionat que, a partir d’ara, serà un actiu important del Grup MoraBanc en la seva proposta de valor als clients.”

Tot i que BSA ha passat a formar part del grup MoraBanc, s’especifica al comunicat de premsa, els dos bancs segueixen operant com fins ara de manera autònoma i els clients mantenen els gestors i les oficines sense cap canvi.

Amb aquesta operació, el Grup MoraBanc “creix de manera important en el mercat andorrà” pel que fa a les principals magnituds de negoci i xifra de beneficis. El Grup MoraBanc passa a gestionar més de 10.500 milions d’euros en recursos de clients i 1.600 milions d’euros d’inversió creditícia amb unes ràtios de rendibilitat i solvència líders a Andorra, s’indica a la nota de premsa.
En l’últim exercici, recorden des de l’entitat andorrana, el benefici de MoraBanc va créixer un 20%, fins als 30,1 milions d’euros, els recursos de clients van augmentar un 6,5% i la rendibilitat va augmentar fins al 9,47% (ROE).


CRONOLOGIA


17/05/2021

Anunci de l’operació
Les dues entitats financeres van anunciar l’inici de les negociacions per a la compra de les accions de BSA.

15/07/2021
Acord per la compra
Les dues entitats tanquen l’operació per 67 milions i s’espera el vistiplau de l’AFA per culminar-la.

05/10/2021
Operació culminada
El llum verd de l’AFA culmina l’operació de compra de les accions que finalment es tanca per 68 milions.
Etiquetes
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts