Més seguretat amb la senyalització de setze rutes de BTT

Andorra Turisme i els comuns han destinat 31.000 euros a condicionar els camins

Presentació de les rutes de BTT, ahir a Ordino.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Garantir la convivència entre senderistes i ciclistes als camins de muntanya –augmentant-ne la seguretat– i potenciar el cicloturisme al país són els principals objectius de la senyalització de setze vies de BTT que Andorra Turisme ha impulsat en col·laboració amb els set comuns. En total, s’han destinat 31.000 euros a marcar i registrar 200 quilòmetres de pistes repartides per les diferents parròquies que s’han classificat per colors, segons la seva dificultat.

Enric Torres, director de productes i nous projectes d’Andorra Turisme, va explicar ahir que “el que buscàvem amb els comuns és ordenar les pistes i crear unes rutes amb la senyalització de la International Mountainbike Association (IMBA) que permeti als visitants estrangers identificar els itineraris”.

Òscar La Cueva va detallar que s’ha actuat, principalment, en “punts negres” on hi havia alguna dificultat tècnica incoherent amb el nivell de la pista o algun possible perill. Les accions als camins s’han centrat, segons va indicar, a “eliminar zones d’erosió, que la pista sigui el màxim d’autosostenible i a millorar la seguretat, tant dels vianants com dels ciclistes”.

La Cueva també va destacar que “s’ha seguit la dinàmica europea de no senyalitzar en excés la muntanya per reduir l’impacte visual al medi ambient”. Per aquest motiu, s’han creat uns codis QR que permetran als usuaris descarregar-se els mapes de les rutes. També s’ha posat a disposició dels usuaris un correu perquè puguin alertar d’incidències o possibles perills a les vies i així poder actuar amb la màxima agilitat possible.

LA SEQÜELA DE L'ANDORRA MOUNTAIN MUSIC ANUNCIARÀ EL CARTELL AQUEST MES

Els noms dels artistes que actuaran al festival de música que organitza Andorra Turisme aquest hivern, i que pretén donar continuïtat a l’Andorra Mountain Music, estarà a punt a final d’aquest mes, segons va declarar Enric Torres. “La nostra previsió és poder tenir tancat el festival aquest mes perquè de cara que al novembre ja puguem fer la comunicació i iniciar la venda de les entrades.” De moment, però, Torres no va voler donar cap pista sobre els estils de música que s’hi podran trobar. Torres es va mostrar esperançat que la temporada d’hivern d’enguany serà millor que la de l’any passat i creu que el festival és una iniciativa que ajudarà a promocionar el turisme d’hivern al país.

tracking