x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La mascareta deixa de ser obligatòria a les escoles

Govern ha eliminat l'obligatorietat del seu ús per part dels alumnes i dels docents immunitzats
Nens a l'escola Andorrana de Santa Coloma

Escola maternal de Santa Coloma

Nens a l'escola Andorrana de Santa Coloma

Fernando Galindo
Actualitzada 06/10/2021 a les 18:12
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres, que a partir d'aquest dijous s'elimina l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a les aules per part dels alumnes que fins ara l'havien d'utilitzar a partir dels 8 anys. Així mateix tampoc l'hauran de dur els professors que estiguin immunitzats. D'altra banda, els docents no immunitzats i aquells que no en vulguin prescindir de maternal i primer cicle de primera ensenyança hauran d'utilitzar una mascareta que faciliti la visió de la boca per augmentar la comprensió dels infants.

Benazet també ha notificat d'un canvi de protocol pel que fa a l'aïllament en el cas de positiu a l'aula. En aquest sentit, serà la família de cada alumne qui podrà decidir si es fa aïllament domiciliari o si continua assistint a l'aula, però realitzant-se proves per controlar que no hi hagi contagi (5 proves d'antígens i una prova TMA el setè dia). Pel que fa als alumnes i professors immunitzats podran assistir a l'aula realitzant-se proves per controlar que no hi hagi contagi (1 prova d'antígens el tercer dia i 1 TMA el setè dia).

Actualització sanitària
La incidència del virus mostra una baixada del ritme de contagis, tot i que se n'han registrat 13 durant l'última jornada, l'impacte sanitària és molt baix, segona ha confirmat el ministre de Salut aquesta tarda. Amb aquests nous contagis, la xifra total de casos des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19 al Principat és de 15.284 persones i es registren un total de 15.051 altes. El total de defuncions és manté a 130 des de fa setmanes. Els casos actius tornen a superar la centena i arriben a 103, amb una persona ingressada a planta de l'Hospital que el titular de Salut ha confirmat que es tracta d'un nou pacient, donat que el que hi havia ahir ja ha estat donat d'alta.


Pel que fa al pla de vacunació, el ministre de Salut posa en relleu que des de l'inici del Pla de vacunació ja s'han administrat 104.727 vacunes. De les quals 53.891 corresponen a primeres dosis, 50.558 segones i 278 terceres. Benazet ha informat que un 78,3% de la població major de 16 anys ja ha rebut una dosi i un 75,5% ha rebut la pauta completa. Pel que fa al posicionament sobre si cal o no una tercera dosi per les persones amb un bon sistema immunitari sis mesos després de la segona dosi, Benazet ha dit que de moment no han decidit si s'instaura o no "encara hi ha certa controvèrsia. Hi ha experts que defensen que no cal vacunar fins que faci un any de la segona dosi mentre que d’altres defensen que caldria vacunar sis mesos després de la segona". Per aquest motiu, ha confirmant que estaran a l’espera de tenir més informació i comprovar com evolucionen els esdeveniments.


La incidència de la Covid als centres educatius implica nou aules amb vigilància activa, de les quals tres amb tot l'alumnat confinat i sis només amb alguns al domicili. Pel que fa al brot de coronavirus que ha afectat l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany, el ministre ha confirmat que va a la baixa, però no ha donat una dada exacta.
  • #20 Joan
    (07/10/21 01:34)

    Mentre Espanya està a punt d'entrar al risc BAIX (

    Respondre
  • #19 Falta coherència
    (06/10/21 22:47)

    Perquè a les discoteques, clubs, a les reunions, en dinars, a les escoles ( amb aules de fins a 25 alumnes,… } poden anar sense mascareta i a les sales dels gimnasos, on som 10 persones per classe hem de portar-la?
    Fent ioga a sobre del nostre mat hem d'anar amb mascareta quan una part important del ioga és la respiracio, fent spinning en una sala amb 25 bibicletes, de quines sols es poden ocupar 10 hem d'anar amb mascareta, ….
    A mi fa dies que em costa trobar coherencia i justificacio en la presa d'algunes mesures. Perquè en uns llocs sí i en altres llocs no si som les mateixes persones, amb el mateix carnet de vacunació i que moltes vegades, a més a més, també hem passat la malaltia?

    Respondre
  • #18 Ian
    (06/10/21 21:30)

    Tothom confinat pel dia de Tots Sants, excepte els turistes!!!

    Respondre
  • #17 Agnès
    (06/10/21 20:59)

    Ull! Que s'estàn descriminant els que no estàn vacunats! Es treuen la mascareta només els que estàn immunitzats!

    Respondre
  • #16 Per fi!
    (06/10/21 20:48)

  • #15 Deixeu als nens en pau
    (06/10/21 20:46)

    Deixeu els nens en pau, ni mascaretes, ni pcr, ni titulars de premsa, deixeu als nens en pau, si us plau.

    Respondre
  • #14 OPPT
    (06/10/21 20:24)

    Ja era hora! Vergonya us hauria de fer haver trigat tant! Ara us toca reconeixer tot el mal que heu i esteu fent! Vergonya de polítics! Fora la casta ja!
    Els nens només contagien amor i alegria.

    Respondre
  • #13 Responsabilitats
    (06/10/21 20:19)

    Infeccions bacterianes en vies respiratòries, acne, acidosi i per sobre de tot, baixada dràstica de les defenses, amb la conseqüència de donar falsos positius en els test Pcr...

    Respondre
  • #12 Colla de rucs!
    (06/10/21 20:00)

    Joan va dir..
    Quina vergonya veure pares idiotitzats que es pensen que estan protegint els seus fills no deixant-los respirar amb una mascareta totalment inútil, per una malaltia que no mata cap nen, ara ja veurem que passa amb tots aquests nens innoculats amb un experiment en fase de proves

    Respondre
  • #11 Marck
    (06/10/21 19:59)

    Decisió precipitada, d'aquí quatre dies tropecientas aules tancades i alumnes i profes confinats (de rebot a pringar els pares). Deuen estar contents els professors amb la decisió de la ministra, els torna a enviar a les aules sense cap protecció amb vint alumnes cada hora de classe diferents. No n'aprenen....

    Respondre
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts