La ministra Vilarrubla a l'obertura del curs.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat educativa andorrana va celebrar ahir l’obertura del curs 2021-2022 i ho va fer amb una conferència del mestre i escriptor espanyol César Bona, el qual es va centrar en aquells aspectes que fan més humana l’educació. Bona va fer pensar els docents que van assistir a la seva conferència si “tractem els nens i adolescents com allò que són o si els estem adultitzant, que és el que sembla”. L’escriptor, finalista del Global Teacher Prize el 2015, considerat el guardó més important que pot obtenir un docent arreu del món, va reflexionar sobre el lèxic amb què els mestres s’adrecen a l’alumnat, com ara “adults del futur”, “eines per al futur”, “líders per al futur”. Envers això, va respondre que aquelles persones que volem al nostre present són “aquelles que siguin respectuoses, que s’impliquin, que facin un pas endavant, i això també és educar”, va concloure.

Per la seva banda, la ministra d’Educació i d’Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, es va felicitar perquè l’obertura del curs s’hagi pogut fer el Dia mundial del docent. Es tracta d’una data “buscada”, va dir la ministra, per “homenatjar els docents”.

La titular de la cartera també va destacar la importància d’adaptar-se i incorporar noves funcions i rols a l’escola, per tal d’oferir als infants i joves els coneixements i les competències transversals que els ajudin a afrontar els reptes: “Hem de ser conscients que els joves són el futur i aquest futur l’estem començant a modelar ara, tots, a les aules i fora.” Vilarrubla va començar la intervenció agraint-los la seva tasca, especialment després d’un “curs ple d’incerteses, complex i amb preses de decisió amb molta càrrega de responsabilitat, però sobretot amb escoles obertes”.

Pel que fa al curs escolar, la titular d’Ensenyament va apuntar abans de la conferència que finalment, tot i que falta quadrar totes les dades, aproximadament 10.700 alumnes estan matriculats a les escoles del país i va destacar l’increment percentual de les matriculacions al sistema britànic, les quals s’apropen a 200. La ministra va reconèixer que un dels objectius del curs és poder relaxar les mesures imposades per la pandèmia, amb la mascareta com a fita a assolir. “La nostra màxima il·lusió seria poder estar sense mascareta a les aules”, va relatar Vilarrubla.

tracking