Finances

Govern col·loca 175 milions de deute en una emissió internacional

L'operació està adreçada a privats i França és el país amb millor acollida amb 50 milions d'euros

Eric Jover en la roda de premsa d'aquesta tardaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va fer ahir una emissió de deute d'àmbit internacional per a privats de 175 milions d'euros amb un venciment de 20 anys, segons ha anunciat el ministre Eric Jover després del consell de ministres. El titular de Finances ha recalcat que es tracta de la primera vegada que Andorra aconsegueix un venciment tan llarg que ha qualificat com "inèdit" i a més amb un tipus d'interès de l'1,75% que és el mateix de l'última operació de bons per al mercat nacional que tenia un caducitat de 5 anys.

Eric Jover ha exposat que quan el venciment s'allarga s'ha d'oferir un tipus d'interès superior i per això ha considerat "molt bona notícia" que el Govern hagi pogut "multiplicar per quatre el venciment amb el mateix interès" en aquesta operació que s'emmarca en el paquet de 1.200 milions de deute internacional planificat per Finances. I ha incidit qu ela bona acollida que han trobat ha fet que s'hagi pujat del total inicialment previst de 100 a 150 milions als 175 de l'emissió final.

Jover ha destacat que l'emissió s'ha repartit "amb bastanta diversitat" i la millor acollida ha estat a França on s'han col·locat 50 milions, una quantitat similar a la sol·licitada pels bancs andorrans. La resta de la demanda s'ha registrat en Israel, Àustria i Alemanya, en menor quantitat als països escandinaus i una part ha anat a parar a Itàlia. El ministre de Finances ha remarcat que la primera emissió que es va fer amb Jordi Cinca com a titular de la cartera va tenir un venciment d'1 any i el fet que en dues legislatures s'hagi multiplicat el final de les operacions gairebé per 7 "dona un senyal molt fort de resiliència financera".

L'emissió s'ha fet amb entitats bancàries del Principat i de fora i segons Jover permet preveure millor les de venciment per al 2022.

tracking