Exterior Escola andorrana d'Escaldes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El brot de coronavirus que ha afectat l’escola andorrana d’Escaldes-Engordany suma des que es va detectar a sisè de primària 30 alumnes positius i d’una dotzena d’aules diferents. La incidència de la Covid als centres educatius implicava ahir onze classes en vigilància activa, de les quals quatre amb tot l’alumnat confinat i en set només alguns alumnes han de romandre al domicili. Nou grups-classe més estaven en vigilància passiva, sense necessitat d’aïllament.

El virus va mostrar ahir una baixada en el ritme de contagis després d’uns dies d’anar a l’alça, amb només quatre positius diagnosticats des de dilluns i set casos actius menys, amb la qual cosa van baixar del centenar. La darrera actualització epidemiològica situa l’afectació del virus des de l’esclat de l’emergència sanitària en 15.271 persones contagiades, de les quals 15.043 s’han recuperat. Aquesta darrera xifra representa onze altes més respecte al balanç de dilluns i, per tant, que els casos actius s’hagin reduït a 98 davant els 105 de dilluns.

El repunt de casos detectat els darrers dies segueix sense implicar pressió hospitalària, que es manté en nivells mínims amb un pacient ingressat en una habitació de planta de l’hospital. Una situació que el ministeri de Salut atribueix a la campanya de vacunació, que ahir no havia sofert variacions respecte a dilluns: s’han administrat fins a la data 104.664 dosis entre primeres, segones i terceres –aquestes darreres per a col·lectius vulnerables–, i gairebé 51.000 persones tenen la pauta completa en haver culminat el cicle de la doble vacunació.

tracking