relleu a la cúpula

De Santiago lidera DA a Sant Julià per “sumar” i “tenir el propi espai”

L’exdirector de la Rabassa substitueix Teruel a la presidència del comitè local

Eugeni de Santiago.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els demòcrates lauredians encaren la meitat de la legislatura amb un canvi de lideratge. Eugeni de Santiago, que fins fa poc estava al comitè de DA a Andorra la Vella, substitueix Meritxell Teruel com a president del comitè parroquial del partit a Sant Julià de Lòria.

El repte de l’exdirector de la Rabassa no és fàcil. És conscient que una Unió Laurediana a la baixa ha pres impuls amb els actuals cònsols, amb un tarannà molt diferent del que ha imperat tradicionalment a UL. Josep Majoral i Mireia Codina han destacat per la proximitat a la gent, l’assistència a actes d’altres parròquies, per una presència que saben que el ciutadà valora.

De Santiago ho sap perfectament, tot i que fonts de DA van admetre ahir la complexitat de la formació a Sant Julià, amb polítics en actiu que no hi militen tot i ser de la seva òrbita.

Per al nou president, el primer que s’ha de fer és aprofitar la solidesa de la formació. “Som un partit consolidat en l’àmbit nacional i parroquial, i vull implantar la idea que es tracta de sumar per fer una parròquia més acollidora, on la gent hi visqui a gust, independentment de si som o no una ciutat dormitori”, va remarcar ahir De Santiago, per a qui la participació d’una força “equilibrada, centrista, moderna i reformista” és necessària a la parròquia fronterera.

L’actual president del comitè local coneix molt bé el poble, els punts febles i el seu potencial. Durant 18 anys va ser el director de la Rabassa, “un dels valors referencials del poble”, i ara l’objectiu és “consolidar el nostre espai, voler ser un partit molt útil” i sense desmerèixer que des del comú s’estan fent coses bé. De Santiago reivindica “una visió pròpia, tenim temps per endavant per aconseguir promoure el nostre prorgrama, sense oblidar que tenim el suport de polítics de gran talla i trajectòria”.

De moment prefereix no pronunciar-se si caldrà una aliança amb Desperta Laurèdia. Dins de Demòcrates hi ha opinions variades, les que creuen que no serà possible desbancar en solitari UL o les que són més optimistes i pensen que després del mal final en l’etapa de Josep Vila és possible que Demòcrates sigui vist com una formació que pot aportar molt. De Santiago té clar que “tenim la nostra identitat i estem molt cohesionats”, i recorda que ara es recullen els fruits dels que van apostar per ser una ciutat universitària.

tracking