balanç policíac

Detingut 5 anys després per la implicació en un cas de contraban

El tabac comissat en aquella operació.SFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir dimarts de la setmana passada un home no resident de 29 anys, presumpte autor d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic i l’ordre públic, per la implicació en una xarxa de contraban que la policia va desmantellar l’any 2016 en una operatiu conjunt amb autoritats franceses. L’home va ser interceptat gairebé cinc anys després dels fets (que són del desembre del 2016) a la duana del Pas de la Casa, fruit d’una ordre de recerca judicial amb detenció que hi havia contra ell. Al seu dia l’operatiu en el qual està implicat, batejat com a Llobarro, va suposar els arrestos al Principat dels dos gerents d’un establiment del Pas de la Casa per subministrar la mercaderia als contrabandistes que després la passaven il·legalment a França. Al país veí del nord es van controlar onze persones i la duana va calcular que el grup hauria obtingut un lucre de 600.000 euros en dos anys d’activitat.

Més detencions

La policia va detenir 20 persones més durant la setmana passada, catorze de les quals per delictes contra la seguretat del trànsit. Un home resident de 50 anys va ser controlat amb una taxa de 3,39 grams per litre de sang (el límit està en 0,5) en un control rutinari. Va ser amb diferència el positiu més contundent de la setmana, en què també es va arrestar un conductor per donar positiu en la prova salival de consum d’estupefaents.

Per delictes contra la salut pública van ser detingudes dues persones. La primera, un jove de 20 anys dimarts passat, que va ser enxampat in fraganti quan oferia haixix a un altre jove, de 18 anys. Arran del control, en un aparcament d’Escaldes, la policia va comissar 14 grams d’haixix, una bàscula de precisió i 55 euros. La segona detenció va ser dissabte al punt fronterer del riu Runer quan el cos d’ordre va controlar un conductor que volia entrar al Principat amb 1,3 grams de cocaïna i 2,5 d’haixix.

+

Violència domèstica

Una parella, de 40 i 50 anys, respectivament, va ser detinguda dijous després d’agredir-se mútuament.

Assetjament

En el balanç policíac consta la detenció, divendres al vespre, d’un no resident de 56 anys pel presumpte assetjament a menors d’edat que va causar l’alarma ciutadana.

Agressió a la parella

Un no resident va ser detingut dissabte per agredir la parella i amenaçar i vexar els policies que van intervenir després de ser alertats dels fets.

tracking