volen evitar interpretacions 'esbiaixades'

Reivindicació del paper del poble i del Consell en la Carta Magna

Els ‘pares’ de la Constitució posaran en relleu la seva importància

Els assistents al sopar dels 'pares' de la Constitució.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els coneguts com a pares de la Constitució van dur a terme divendres la tradicional trobada anual en un sopar que es va celebrar al restaurant de l’hotel Hermitage de Soldeu. La trobada va servir per reivindicar el paper del Consell General i del poble andorrà en l’elaboració i aprovació de la Constitució el febrer del 1993 i la ratificació en referèndum el 14 de març d’aquell mateix any. En el sopar es va posar sobre la taula la possibilitat de realitzar algun tipus d’acció per reivindicar el treball que va fer la comissió permanent i la comissió constituent, a més del poble andorrà per aconseguir l’actual Carta Magna.

També es va voler posar en relleu que en el treball per dotar el Principat d’una constitució no es podia donar protagonisme a ningú i que els dos coprínceps, el francès i l’episcopal, havien treballat de la mateixa manera per aconseguir aquest objectiu que Andorra es dotés d’una Carta Magna moderna i deixés de ser un país marcadament feudal. El que es farà és editar un petit quadern on es recordaran els fets històrics que van succeir aquells anys i que es descrigui de forma objectiva com es va aconseguir el consens per tirar endavant la Constitució.

Els pares de la Carta Magna, segons ha pogut saber el Diari, han decidit fer aquesta publicació com a conseqüència de les interpretacions “esbiaixades” que s’estan fent d’aquesta part de la història andorrana.

tracking