x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
mobilitat 'verda'

Pla per accelerar les reparacions en els carregadors de cotxes elèctrics

FEDA considera que el nombre de punts és suficient però té en projecte l’ampliació
Un carregador de la via pública.

Un carregador de la via pública.

Un carregador de la via pública.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/10/2021 a les 12:10
La xarxa de punts de recàrrega promoguda per FEDA compta amb 26 punts distribuïts arreu del país, cadascun dels quals amb dos endolls i per tant, amb capacitat per acollir dos vehicles alhora. Una xarxa que es considera suficient per donar cobertura al parc automobilístic elèctric actual malgrat que es manté un pla d’ampliació a cinc anys vista i que s’admet que cal treballar per ser més àgils en la resolució d’incidències, que han generat queixes entre els usuaris. És per això que s’està treballant un pla de contingència per millorar la resolució de problemes en els carregadors i fer-ho més ràpidament.

Disposar d’un parc suficient per poder carregar els vehicles elèctrics a la via pública forma part del pla encetat l’any 2016 per l’administració central per fomentar l’adquisició d’aquest tipus de vehicles, que segueix anant acompanyat de subvencions directes en el marc del Pla Engega (aquest 2021 han beneficiat 115 vehicles entre elèctrics purs i híbrids). Un altre dels incentius que encara es manté malgrat que va néixer amb data de caducitat és la gratuïtat de les dues primeres hores de recàrrega.

Els punts de recàrrega a la via pública són un complement dels instal·lats en aparcaments particulars o d’altres instal·lacions de l’àmbit privat i un reglament aprovat el mes de març passat també possibilita que es puguin col·locar en benzineres, com un pas més cap a la reconversió de la mobilitat.

Pel que fa als carregadors al carrer, l’objectiu és que se’n possibiliti la rotació per tal que es puguin beneficiar el major nombre de vehicles possible. FEDA n’ha instal·lat al carrer de la Unió un de càrrega ràpida per tal de fomentar aquesta major rotació malgrat que no tots els vehicles del parc són compatibles. La companyia recorda als conductors perjudicats que a pocs metres, al carrer na Maria Pla, hi ha carregadors compatibles amb tot tipus de vehicles.
Etiquetes
  • #1 manel
    (04/10/21 10:54)

    Si us plau, al Pas de la Casa s'ha de fer cua per càrregar. No es tè en compte el nombre de vehicles elèctrics procedens de França i 2 unitats son insuficients Podrieu aprofitar i col.locar un parell més.
    Salud

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts