EDUCACIÓ

Prohibits els símbols religiosos ostentosos a l'Escola Andorrana

La ministra indica que cada centre modificarà el propi reglament intern per a incloure aquesta prohibició

Escola Andorrana 1ª ensenyança FaçanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Educació iEnsenyament Superiorha prohibit els símbols religiosos ostentosos a l'Escola Andorrana. Així ho ha afirmat aquest matí la ministra EsterVilarrubla, qui ha reconegut que el cas delLycéeha accelerat la decisió. "Segurament podíem haver-ho anticipat fa molts anys, però no ho vam fer perquè no ens havia arribat la situació", ha apuntat la ministra.

El canvi s'ha fet a través d'una modificació del reglament intern de cada centre i l'objectiu és unificar el criteri que aplica Escola Andorrana en tots els seus col·legis. Envers aquest aspecte, la ministra ha detallat que "hihaviacentresen els qualsnoespodiaportar res al cap, altres centres que parlaven de la vestimenta... potser noestavatanconcretat perquè finalment [el reglament intern] és un document molt genèricquant ala disposició de les normatives als patis, quins materials es poden entrar o no dins de l'escola".

Pel que fa a la forma en què s'ha pres la decisió,Vilarrublaha relatat que "la direcció de departament de l'escola andorrana estrobasetmanalment amb tots els seus directors i, per tant, és una maneraràpidai efectiva de consensuar un redactat que no pugui portar ainterpretacionsdiferents ni per part de les famílies ni per part de la societat en general". Més enllà, la titular d'Ensenyament va concloure que "en aquest reglament s'hi recullen drets i deures dels alumnes, drets i deures del professorat, i per tant, és un bon marc per posar-hi no només aquest tema".

Amb relació alcas delLycée, la ministra ha manifestat que "a mi noem constaformalment que la família, ara per ara, hagi demanat un canvi de sistema educatiu". Calrecordarque des de la segona setmana de setembre una nena d'11anys i el seu germà bessó no acudeixen a l'escola delLycéea Andorra la Vella per decisió de la família. La decisió es deu a una forma de protesta per la prohibició del centre educatiufrancèsd'admetre la menor a classe amb el hijab.

Escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp

tracking