Espanya silencia quant li va pagar Andorra per les vacunes de la Covid

Les primeres dosis que van arribar d'Espanya.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Espanya silencia quants diners ha pagat Andorra per les 30.030 dosis de vacunes de la Covid-19 que ha rebut del país veí del sud. Ho fa per “no afectar el superior interès de protecció de les relacions exteriors” amb el Principat. A més, asseguren les autoritats espanyoles, caldria el permís del Govern per poder revelar la quantitat d’euros que Andorra ha pagat pels vaccins. Aquesta és la resposta que la directora de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), María Jesús Lamas, ha enviat al periodista del diari digital espanyol El Independiente Antonio Salvador que va preguntar sobre el cost per Andorra de les vacunes a través del Portal de la Transparència del govern del veí del sud per tal de conèixer el nombre de vaccins venuts al Principat i a quin preu. Segons s’assenyala en un article publicat ahir en aquest mitjà, només s’ha donat resposta a la primera qüestió. “A finals d’agost s’havien posat a disposició d’Andorra 30.030 dosis, el màxim previst”, ha estat la resposta de Lamas al periodista d’El Independiente.

“La divulgació del preu pactat amb les autoritats andorranes pot afectar l’interès superior de protecció de les relacions exteriors, tenint en compte que es tracta d’informació en la producció de la qual hi ha la intervenció d’un tercer país, i la seva conformitat per a l’accés s’hauria com a mínim de demanar”, contesta Lamas a la segona qüestió.

L’AENMPS considera que concorren dos dels límits d’accés a la informació que preveu la llei espanyola: el perjudici a les relacions exteriors i la garantia de la confidencialitat o el secret requerit en processos de presa de decisió.

tracking