x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ANDORRA TELECOM

Un miler d'ajuts en tarifes socials

Andorra Telecom atorga a 1.347 famílies descomptes en l’ús de fibra òptica i telefonia mòbil per valor de més de 60.000 euros
Una dona consulta el seu telèfon mòbil.

Una dona consulta el seu telèfon mòbil.

Una dona consulta el seu telèfon mòbil.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/10/2021 a les 11:05
Un total de 1.347 famílies s’han beneficiat de les tarifes socials d’Andorra Telecom en el primer any en funcionament del programa, que va néixer el juliol del 2020 com a resposta a l’encàrrec efectuat pel Consell General. Així doncs, en col·laboració amb el ministeri d’Afers Socials, la parapública ha realitzat descomptes en l’ús de fibra òptica i telefonia mòbil per valor de 61.376,07 euros durant tot aquest temps.

“És una situació indesitjable i el que volíem evitar era que algú hagués de venir a Andorra Telecom per dir-nos que té una dificultat econòmica i necessita tenir un descompte. Nosaltres som un operador de telecomunicacions, no som ningú per jutjar si aquella persona realment mereix un descompte”, explica el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. Per aquest motiu, i degut al coneixement de la realitat socioeconòmica dels col·lectius més vulnerables, és el ministeri d’Afers Socials l’òrgan competent per filtrar les peticions rebudes per acollir-se a descomptes per a les telecomunicacions. “Afers Socials ens passa una llista i nosaltres, sota instrucció que només reben dues persones de l’equip de facturació, apliquem uns descomptes que beneficien determinades persones”, exposa Nadal.

Concretament, la bonificació és del 15% sobre els preus vigents de les telecomunicacions i afecta els serveis de fibra òptica, el forfet de 300 minuts de trucades nacionals amb destí al mòbil, el de 100 minuts per a trucades internacionals amb destí al fix, l’accés a internet de 300 Mbps i la telefonia mòbil XS. A més, Afers Socials contribueix econòmicament amb un ajut mensual d’uns 40 euros.

Respecte al nombre de peticions, el programa es va estrenar amb 826 famílies que van rebre un descompte de 5.008,53 euros durant el juliol del 2020. Aquesta és la segona xifra més alta en relació amb el nombre de tarifes socials concedides, ja que el maig d’enguany els ajuts van arribar a 853 llars per valor de 5.180,78 euros. De totes maneres, cal remarcar que, després d’haver assolit aquest pic, la tendència és favorable i el passat mes d’agost es van atorgar ajuts a 563 llars per un valor de 3.421,09 euros.

40 routers per teleestudiar
D’altra banda, abans que s’implementés el programa de les tarifes socials, Andorra Telecom va contribuir en el desenvolupament de l’activitat lectiva a distància d’una quarantena d’alumnes que a casa seva no tenien internet. “Quan va esclatar la pandèmia, el Govern va decretar el confinament i els 10.000 nens escolaritzats al país van haver de fer teleescola, però vam haver de fer unes 40 intervencions d’urgència per posar internet a infants que no podien seguir les classes des de casa”, relata Nadal. Mentre algunes escoles van aprofitar els ordinadors que havien quedat buits a les classes per cedir-los a alumnes que no tenien eines per treballar des de casa, Andorra Telecom va instal·lar de manera gratuïta la fibra òptica per fer possible la connexió a distància. La permanència va ser fins que es va acabar el curs escolar i a partir de llavors algunes famílies van renovar el contracte, d’altres es van donar de baixa i també hi va haver algun cas que es va acollir a les tarifes socials.
Etiquetes
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts