ERC demana que els Cierco compareguin al Congrés espanyol

Els republicans els han proposat en el marc de la comissió que investiga el ‘cas Kitchen’

Els germans Higini i Ramon Cierco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al parlament espanyol ha demanat la compareixença dels germans Higini i Ramon Cierco com a antics propietaris de BPA davant la comissió del Congrés dels Diputats que investiga el cas Kitchen. Així es va anomenar l’operació que investiga una suposada operació del ministeri de l’Interior del veí del sud per sostreure informació sensible a l’extresorer del Partit Popular (Luis Bárcenas) i que pogués perjudicar alts càrrecs del partit polític. Entre les derivades del cas hi ha la coneguda com a operació Catalunya que, també suposadament orquestrada pel ministeri de l’Interior, volia perjudicar polítics independentistes catalans. La demanda de compareixença dels germans Cierco s’inclouria en aquesta derivada. La setmana vinent es decidirà si es demana la compareixença dels exmàxims accionistes de BPA.

Cal recordar que fa uns mesos va comparèixer davant d’aquesta comissió el lletrat dels germans Cierco, Javier Iglesias Redondo, home de confiança de l’exsecretària general del PP i exministra María Dolores de Cospedal. També van comparèixer els policies Eugenio Pino, Marcelino Martín Blas i Bonifacio Díez (exagregat de seguretat de l’ambaixada espanyola Andorra). Tots tres estan relacionats amb la policia patriòtica espanyola i l’operació Catalunya, trama en què també es van veure implicats els Cierco i Joan Pau Miquel.

BÉNS CONGELATS D'IMPLICATS EN EL 'CAS DURO FELGUERA'

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola Ismael Moreno ha congelat 14 milions d’euros en béns de funcionaris veneçolans i els seus associats implicats en les investigacions per les milionàries comissions que l’empresa asturiana Duro Felguera hauria pagat a mitja dotzena d’alts càrrecs dels governs d’Hugo Chávez i de Nicolás Maduro, a canvi d’un contracte de 1.500 milions per a la construcció d’una central elèctrica. La mesura l’ha pres el jutge després de rebre resposta per part d’Andorra d’una comissió rogatòria. La investigació de la policia va concloure que es van crear estructures societàries “amb el suport de BPA” per al cobrament de les comissions.

tracking