x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

A ballar, 17 mesos després

Les discoteques preparen amb normalitat la reobertura sense restriccions des de març del 2020, tret del certificat sanitari i el límit del 70%.
Dos treballadors preparant subministraments a l'Eivissa Experience.

Dos treballadors preparant subministraments a l'Eivissa Experience.

Dos treballadors preparant subministraments a l'Eivissa Experience.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/10/2021 a les 06:06
La verificació mitjançant un codi QR del certificat Covid és l’única mesura addicional que preparen les discoteques i sales de ball del país per a la reobertura de l’oci nocturn, que tindrà lloc aquest vespre després de 17 mesos. La resta de la preparació és la d’un cap de setmana normal, amb la contractació dels DJ, cambrers, responsables de sala, seguretat, entrada, publicitat a les xarxes, activació dels relacions públiques...

Així ho relaten, per exemple, els responsables d’Eivissa Experience, ubicada a Santa Coloma, a la parròquia d’Andorra la Vella. “Per als clients és més còmode que a la prova pilot de juliol, però la feina per a nosaltres és una mica la mateixa”, relata Krystel Barilaro, una de les propietàries, qui apunta que “potser amb una mica més de personal per controlar els QR”. Aquesta sala té una capacitat per a 1.000 persones, però la limitació de l’aforament al 70% que ha marcat el Govern deixa l’aforament en 700 persones. No obstant això, Barilaro assegura que “la gent està responent bé i es nota que en té ganes, però no crec que arribem a l’expectativa d’omplir”.

Pel que fa a la discoteca Kapital, el seu responsable, Carlos Nascimento, va en la mateixa línia respecte a les ganes de la gent de sortir a ballar. “Les expectatives són bones, la gent té ganes ja de sortir.” Així mateix, reconeix que el protocol per a aquesta obertura “és més fàcil i més pràctic que en la prova del juliol i també més còmode per a tots, només hem de tenir dues persones a la porta, una per a l’accés i l’altra per al QR”.

No obstant això, Nascimento critica els horaris i la urgència amb què s’ha anunciat. “Obrir els bars fins a les tres ens ha fotut una mica, no té sentit.” El responsable de Kapital es queixa que no s’hagi respectat l’escalada de tancaments que hi havia abans de la pandèmia. “Si volen que tanquem a les tres, els bars haurien de tancar a la una o si tanquen a les tres, que ens deixin a les discoteques fins a les cinc”, es lamenta.

Pel que fa als treballadors, des d’Eivissa Experience indiquen que alguns han estat en ERTO sempre i que la resta són persones que hi havien treballat abans. La discoteca Kapital, en canvi, indica que no ha fet ERTO i que va reubicar els treballadors en altres locals de restauració del propietari, alguns hi havien treballat abans i d’altres són nous.
  • #1 carmen Sánchez
    (01/10/21 06:59)

    Pero, es pot ballar ?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts