NACIONAL

La població jove s'ha reduït a la meitat en 10 anys

Les dades obtingudes per l’Observatori de la Infància mostren com la població de menys edat ha passat de 700 a 300 persones

Albert Mora i Joan MicóMireia Reynal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Unicef Andorra i el Centre de Recerca Sociològica han presentat aquest matí noves dades sobre l'Observatori de la Infància. Dels 26 indicadors que s'han pogut actualitzar aquest any destaca l'indicador amb relació a la natalitat, que mostra que la població d'edat més jove s'ha reduït a la meitat en 10anys. "Ens xoca veure aquesta dada. De 700 infants hem passat aproximadament a 300", ha precisat Albert Mora, director del Comitè Nacional d'Andorra per l'Unicef. Per altra banda, Mora també ha prestat una atenció especial a l'indicador relatiu a l'obesitat infantil ja que, a partir de les exploracions realitzades pel Servei de Salut Escolar, s'ha pogut revelar que un 16,1% dels alumnes de sisè de primària pateixen sobrepès o obesitat. "El dia de la nutrició farem unes accions amb el Col·legi de Dietistes perquè ens preocupa aquest augment de l'obesitat infantil", ha avançat Mora.

El fet que les famílies monoparentals presentin diferències econòmiques molt significatives respecte a altres nuclis familiars o el tema de la violència infantil -on un 24% d'infants han estat molestats o ridiculitzats a l'escola- també preocupa els membres de l'Observatori.

"A l'Unicef estem acostumats a registrar situacions molt complicades en països del tercer món, però aquest fet no impedeix que Andorra tingui aspectes importants a tractar. Volem mobilitzar el debat i incitar a la reflexió", ha constatat Mora.

tracking