Govern recupera 5 dels 151 milions dels crèdits tous

Els beneficiaris podra retornar l'import en un termini màxim de 7 anys

El ministre de Finances, Eric Jover, i el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà.ANA/M.P

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va atorgar un total de 151.619.144 euros en crèdits tous, dels quals ha recuperat 5.717.391 per la cancel·lació de 139 d'operacions, segons les dades que ha presentat avui el departament de Finances.

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, han comunicat avui la flexibilització dels crèdits. Segons han explicat,els empresaris i autònoms que hagin sol·licitat un crèdit tou podran retornar l'import concedit en un termini màxim de fins a 7 anys.Segons Jover, la voluntat del Govern és facilitar al màxim l’amortització dels crèdits atorgats.

“Els crèdits tous han sigut i són una mesura molt transversal per donar oxigen i liquiditat a les empreses del país”, ha posat en relleu el ministre de Finances, que ha remarcat que “no volem que el seu retorn pugui ser un problema” i per aquest

motiu s’ha optat per “donar facilitats”.

En un inici, el termini de venciment dels paquets de crèdits tous del 2020 era de12 mesos, però al gener del 2021 es va aprovar una pròrroga automàtica sis mesos més. En aquest sentit, Ballestà ha detallat que “la majoria de crèdits del primer paquet vencen abans d’acabar aquest 2021” i, per aquest motiu, s'ha aprovat un decret que preveu lapròrroga automàtica de sis mesos més dels venciments dels crèdits tous que vencin abans del 31 de desembre del 2021.

A més, el Decret preveu l'opció que les empreses i negocis que ho prefereixin puguin sol·licitar la conversió del seu crèdit tou en un crèdit tradicional. Aquest crèdit tradicional, que continuarà garantit en la seva totalitat pel Govern, tindrà un termini màxim de venciment de set anys. En qualsevol cas, el Govern seguirà assumint els interessos del crèdit durant els dos primers anys i, a partir del segon any, l’empresa haurà de pagar els interessos corresponents.

tracking