El Govern i Escaldes signen un conveni per a fomentar la inserció laboral dels joves

Gallardo assegura que un 21,25% dels inscrits al servei d’ocupació tenen entre 18 i 25 anys

Rosa Gili i Jordi Gallardo signant el conveni. OKUPA'TFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, han signat aquest matí un conveni de col·laboració entre les dues administracions per fomentar la inserció laboral dels joves a través del programa “Okupa’t”. Aquesta iniciativa neix de la prova pilot realitzada per la corporació durant els mesos de juliol i agost en els quals s’ha donat l’oportunitat a 16 joves d’entrar en contacte amb el món laboral realitzant tasques en diferents departaments del comú com l’atenció ciutadana, cultura i promoció turística, medi ambient, gent gran o manteniment del comú. “La voluntat era donar-los habilitats socials en la manipulació d’aliments, els primers auxilis o en el coneixement de la parròquia”; ha declarat Gili, que va expressar la seva preocupació per l’impacte que ha tingut la pandèmia en els joves. “Érem conscients que els teníem molt connectats amb els mòbils i era important fer-los sortir de casa”, ha afegit.

El programa no té una data concreta d’inici però sí una vigència fins al 31 de desembre del 2021, amb la possibilitat de prorrogar el conveni de col·laboració durant tres anys. Per a seleccionar els joves, que han de tenir entre 16 i 20 anys, ambdues administracions uniran esforços a través de l’atenció primària, el servei de rehabilitació comunitària per a adolescents, justícia juvenil, el servei d’ocupació o a través de l’educador de carrer que ha contractat el comú d’Escaldes-Engordany. L’horari laboral és de sis hores diàries de dilluns a divendres i la remuneració és d’acord a la part proporcional del salari mínim interprofessional.

Per la seva part, Gallardo ha comentat que els joves, juntament amb la gent gran, “són el segment de la població amb més dificultat per accedir al món laboral”. Concetament, el ministre ha explicat que en situació de recerca hi ha 23 menors d’edat i 144 entre 18 i 25 anys inscrits al servei d’ocupació, que equival a un 3,43% i un 21,5% dels inscrits respectivament. “La idea és que aquests joves facin una preparació i agafin uns hàbits laborals puguin tenir continuïtat a través de la formació del servei d’ocupació”, ha manifestat.

tracking