Energia

El consum de gasolina registra el nivell més alt en 5 anys

Les xifres de l'agost mantenen el creixement que es va iniciar a l'abril

Benzinera de Gasopas al Pas de la Casa.GASOPAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consum energètic ha disminuït un 0,1% en el que portem d'any en comparació amb els registres del 2020. La devallada es produeix en tots els tipus de combustibles, a excepció de la gasolina i el carbó. En aquesta última, l'augment és gairebé del 50%, però encara és el grup menys representatiu amb un consum de 81 TEP (tones en petroli). Més rellevant, en canvi, és la gasolina, el quart en més ús, i quese situa a prop dels 3.000 TEP. És la xifra més alta dels últims 5 anys, que contrasta amb la de l'abril de l'any passat, que gairebé fregava les 0 TEP, segons informa el departament d'Estadística.

Per altra banda, en el que portem d'any ha disminuït un 1,7% el consum d'energia elèctrica respecte el mateix període del 2020. Aquesta baixada, s'ha produït en part per el descens de l'ús en les estacions d'esquí (un -32,1%) i de les altres distribuïdores (-8,3%). En canvi, l'augment del consum elèctric en indústries, distribució i administracions, on totes han augmentat més de 10 punts, no han pogut contrarestar la tendència a la baixa.

Augmenta el tràfic de GB a Internet

Estadística ha donat a conèixer també les dades sobre l'ús de les telecomunicacions. En l'últim any, s'han consumit 104,36 milions de gigabytes a la xarxa, el que representa un increment del 22,4% respecte el mateix període. Dintre d'aquest percentatge, gairebé la meitat, representen les dades mòbils.

tracking