Bars, restaurants, pubs i discoteques podran obrir fins a les 3 de la matinada

Els establiments d'oci nocturn recuperaren l'activitat aquest cap de setmana amb un aforament del 70%

oci nocturn podrà obrir en l'horari dels barsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres ha aprovat avui l'ampliació d'horaris de bars i restaurants fins a les 3 de la matinada i la reobertura dels pubs perquè funcionin com els bars ja que no es podrà ballar ni fer consum de restauració i hauran de tancar també a les 3 de la matinada. Les discoteques tindran el mateix horari límit i podran tornar a funcionar a partir de divendres tal com s'havia anunciat sempre que formin part de l'estudi observacional per als establiments d'oci nocturn que estableix mesures de control d'accés, segons ha assenyalat el titular de Salut, Joan Martínez Benazet en la compareixença d'aquesta tarda.

El ministre ha detallat que els locals hauran de controlar l'entrada de clients amb el codi QR per verificar que han completat la pauta de vacunació fa més de 14 dies, que han passat la malaltia fa menys de 6 mesos o que tenen un resultat negatiu d'una prova TMA o PCR de 48 hores abans. Les condicions fixades per reobrir les discoteques són un màxim del 70% d'aforament i ventilació de local i l'estudi es limita a clients majors de 18 anys per han de comunicar si tenen algun símptoma després d'assistir a aquests establiments perquè les autoritats sanitàries puguin verificar que no hi ha hagut cap focus de contagi en aquests locals que oferiran la mateixa activitat que abans de la pandèmia sense ús de mascareta.

Martínez Benazet ha indicat que el Govern "té la voluntat d'obrir el més aviat possible" els establiments de lleure amb normalitat sempre que no hi hagi cap ensurt i un increment de casos de Covid. Aquesta normalització comportarà permetre que els bars i locals de restauració puguin servir a la barra.

Mascareta a la feina

L'alleugeriment de mesures de restricció afecta a l'àmbit laboral ja que l'executiu ha aprovat avui que les persones amb pauta completa, que hagin passat la infecció fa menys de mig any o que tinguin un diagnòstic negatiu a la Covid poden estar a la feina sense mascareta sempre que puguin mantenir la dista`ncia de seguretat de metre i mig i que no treballin de cara al públic.

Ajuts al lloguer

El fet que els establiments d'oci nocturn no puguin treballar a ple rendiment ha portat el Govern a prorrogar els ajuts al lloguer i a les quotes hipotecàries per a aquest sector. El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, que avui ha exercit de Portaveu de l'executiu, ha recordat que l'ajut màxim al lloguer és un 50% per als locals que només tinguin aquesta activitat i del 25% per als que sigui una activitat complementària i que en cap cas superarà els 1.500 euros mensuals.

tracking