Debat científic sobre la gestió de plàstics en el medi natural

El projecte Plastic0pyr vol prevenir de manera sostenible la contaminació dels rius dels Pirineus

La ministra Sílvia Calvó ahir a OrdinoSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Científics i ecòlegs participants al projecte europeu Plastic0pyr 'Estratègies per a la reducció de la contaminació pels plàstics i la millora de les qualitat ecològica i el serveis mediambientals dels rius de muntanya', s'han reunit aquest dimarts i dimecres al centre de congressos d'Ordino, entre els quals també hi han participat tècnics del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, segons informa l'executiu en un comunicat.

En les dues sessions de treball s'han fet comunicacions científiques sobre l'avançament i els primers resultats del programa de recerca. També s'ha celebrat un taller de ci`ència ciutadana a Arcalís amb l'objectiu de prevenir la contaminació per plàstics als rius que s'aplicarà en diferents centres d'ensenyament secundari.

A banda de la divulgació dels protocols, la trobada també té com a objectiu avaluar la gestió d'aquests procediments per millorar-los i reduir l'ús de plàstics en els espais naturals, a més d'apostar per models de negoci que permetin el seu reciclatge.

El projecte Plastic0pyr es va iniciar a finals del 2019 i es desenvoluparà fins el maig de l'any vinent. Entre els seus participants, hi ha diferents centres i universitats d'Andorra, Espanya i França.

tracking