Bonell referma el compromís contra el canvi climàtic al Consell d'Europa

La consellera ha defensat la unió de les institucions i els actors econòmics i socials per fer front a la situació mediambiental

Mònica Bonell al Consell d'Europa.Demòcrates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, ha refermat avui el compromís d'Andorra amb la defensa del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic davant l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE).

Segons ha manifestat Bonell, es tracta d'una prioritat mundialque "requereix accions ràpides i decisives". En aquest sentit, la presidenta suplent hadefensat que la unió de totes les institucions, així com dels actors econòmics i socials “és extremadament important”.

Bonell ha assegurat que el compromís del Principat amb la matèria queda palès, per exemple, amb l’aprovació de la Llei

d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic el 2018 o la declaració d’Estat d’emergència climàtica i ecològica del 2020, que va comptar amb la implicació d’associacions mediambientals i de col·lectius de joves del país.“Ens vam convertir en un dels deu primers països del món a validar i sotmetre el text als organismes internacionals”, ha subratllat.

La consellera general demòcrata també ha recordat el compromís d’Andorra per ser un país neutre en emissions de carboni el 2050 i la recent aprovació de la taxa verda finalista que grava els hidrocarburs. Finalment, ha informat que el Consell General està treballant en la llei d’economia circular i ha assegurat que se seguirà treballant per afavorir la participació dels ciutadans en la lluita contra el canvi climàtic.

Bonell ha fet la seva intervenció en el marc de l’informe presentat pel parlamentari grec George Papandreou titulat ‘Més participació democràtica per fer front al canvi climàtic’, al qual s’ha donat ple suport. La delegació andorrana participa de manera presencial a aquesta sessió de tardor, que té lloc des de dilluns a la seu de l’APCE a Estrasburg i que té com a eix central temàtic el dret a un medi ambient més segur, net i saludable.

tracking