HABITATGE

La dotació d'ajuts al lloguer s'amplia enguany a 3 milions

El reajust pressupostari s'ha dut a terme degut a l'increment de sol·licituds que es van demanar el 2021

La ministra d'Afers Socials Judith Pallarès i el director del Departament Joan Carles Villaverde.Mireia Reynal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Socials ha augmentat la dotació pressupostària d’enguany destinada als ajuts de lloguer a 3.129.035,34 euros. "L’any passat ens vam veure amb la necessitat d’ampliar el crèdit per l’augment de sol·licituds que hi va haver"ha explicat avui la ministra d’Afers Socials Judith Pallarès en relació a les 1.396 ajudes que Govern va concedir el 2021. "No hi ha cap canvi respecte l’any passat excepte aquest reajustpressupostari per a poder fer front a les sol·licituts d’enguany"ha afegit. En aquest sentit, el sol·licitant haurà de seguir demostrant un període mínim de cinc anys de residència al Principat i que no disposa d’un bé immoble o més llevat que aquests béns immobles tinguin un valor de mercat inferor a 10 vegades el LECS personal en còmput anual, entre d'altres. Per altra banda, l’import màxim que podrà rebre un membre serà de 657 euros mensuals i continuarà no sent un motiu desfavorable el fet de tenir un lligam parentiu amb la part arrendadora.

Pallarès també ha destacat que els col·lectius que més es van beneficiar de les ajudes l’any passat van ser les famílies monoparentals amb un 31%, d’entre els quals un 20% eren persones grans. Pel que fa als joves, el percentatge va ser relativament baix amb un 7%.

Quant al període de sol·licituds, la ministra ha informat que a partir del dilluns que ve i fins al 29 d’octubre tothom que hi estigui interessat ja podrà descarregar a través del web www.tramits.ad

tracking