x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Acord d'associació amb la UE

Els col·legis alerten que el Govern no vol limitar l'entrada de professionals

Bellocq manté que la lliure prestació de serveis n’empitjorarà la qualitat
Bellocq, ahir a la seu del Col·legi d'Arquitectes.

Bellocq, ahir a la seu del Col·legi d'Arquitectes.

Bellocq, ahir a la seu del Col·legi d'Arquitectes.

V. G.
Actualitzada 28/09/2021 a les 12:15
La presidenta del Consell de Col·legis Professionals, Sophie Bellocq, va alertar ahir al matí que el Govern no està disposat a exigir límits a la llibertat d’establiment i la lliure prestació de serveis en la negociació de l’acord de lliure associació amb la Unió Europea.

Segons Bellocq, l’executiu tampoc accepta que els col·legis puguin continuar tenint el control sobre els professionals liberals que treballen al país. “No es pot prescindir de la feina de supervisió que fan els col·legis. Si un professional no respecta els codis deontològics de la professió, els col·legis tenen mecanismes per expedientar-lo”, va apuntar la presidenta de l’agrupació de col·legis en roda de premsa a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes.

Bellocq va avisar que si s’accepta la lliure prestació de serveis, “qualsevol persona des de qualsevol punt d’Europa” podrà treballar per a clients andorrans, la qual cosa, va assegurar, anirà en detriment de la qualitat del servei. “Si aquesta persona fa malament la seva feina o t’estafa, com faràs una reclamació?”, va preguntar-se la presidenta de l’associació de col·legis.

Bellocq també va mostrar-se preocupada perquè l’arribada de professionals liberals de fora impedeixi de facto en el futur que els andorrans puguin accedir a aquests serveis en català. La presidenta del consell va recordar, per exemple, que, en àmbits tan sensibles com el sanitari, en què la comunicació entre el metge i el pacient és “essencial”, negar el dret al client a ser atès en la seva llengua “empitjora la qualitat del servei”. En resum, la presidenta del consell de col·legis va afirmar que els professionals andorrans defensen un “model de país” conscient de les seves peculiaritats i arrelat en la seva “identitat cultural”.

“OPACITAT”
Finalment, Bellocq va criticar “l’opacitat” amb què l’executiu porta les negociacions amb la UE. “Volem saber exactament què exigeix Europa i què proposa el Govern. El que necessitem per avançar és tenir accés a la informació. Demanem al Govern que no prengui decisions unilaterals sense tenir-nos en compte. No pot prescindir de treballar amb nosaltres si del que es tracta és que l’acord d’associació sigui beneficiós per a tothom”, va recalcar Bellocq.
Etiquetes
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts