x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sistema financer

Crèdit Andorrà compra Vall Banc

L’adquisició s’ha tancat per un preu aproximat de 60 milions d’euros
La seu central de Crèdit Andorrà.

La seu central de Crèdit Andorrà.

La seu central de Crèdit Andorrà.

Actualitzada 27/09/2021 a les 13:23
Crèdit Andorrà ha signat un acord amb J.C. Flowers per a la compra de Vall Banc. L’operació, que s’ha estat negociant durant mesos, s’ha tancat per un valor aproximat de 60 milions d’euros, segons ha pogut saber el Diari. L’adquisició es va fer pública ahir a mitja tarda a través d’un comunicat de Crèdit Andorrà que precisava que l’operació es finançarà íntegrament amb fons propis de l’entitat.

L’acord preveu que el banc dirigit per Xavier Cornella no es faci càrrec ni dels crèdits morosos, ni dels fallits ni adjudicats que té Vall Banc. Actualment, el banc propietat de J.C. Flowers té un 50% de crèdits amb morositat aproximadament, que seguiran gestionats pel fons d’inversió nord-americà. Vall Banc va tancar amb números vermells l’any passat però en aquests moments, segons fons properes a l’entitat, els comptes són positius. La negociació entre les dues entitats ha culminat amb la signatura de l’acord entre Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, i Richard Carrión, president del Consell d’Administració de Vall Banc. Ara, la formalització de l’operació està condicionada a l’autorització prèvia de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). Pel que fa al procés d’integració, Crèdit preveu que estigui tancat en el pròxim quadrimestre, de manera que el mes de gener ja hauria d’estar finalitzat.

CREIXEMENT
Amb la compra de Vall Banc i la recentment anunciada de GBS Finance a Espanya, així com amb el significatiu creixement orgànic de negoci, l’entitat preveu tancar aquest exercici 2021 amb prop de 23.000 milions d’euros de volum de negoci, xifra molt per sobre de les previsions del seu Pla Estratègic 2021-2023, fins al punt d’avançar gairebé dos anys la consecució dels seus objectius, segons va informar ahir Crèdit. Així mateix van indicar que l’operació suposa un impuls rellevant perquè l’entitat assoleixi l’objectiu fixat per al 2023 de generar uns beneficis recurrents de 40 milions d’euros.


L’operació de compra, segons Cornella, “s’alinea amb el nostre Pla Estratègic, focalitzat a consolidar el nostre model de negoci, impulsar el creixement en les places financeres on estem presents arreu del món i contribuir al desenvolupament econòmic dels nostres accionistes, clients i empleats, així com al progrés de la societat andorrana”. En aquest sentit va afegir que “refermem, així mateix, la nostra posició líder a Andorra, plaça fundacional i estratègica per a l’entitat, pel seu compromís de servei amb el país”.


En la nota l’entitat exposa que l’adquisició consolida el lideratge al mercat andorrà, accelera els objectius contemplats en el Pla Estratègic 2021-2023 i reforça la fortalesa en les principals magnituds del negoci, és a dir, la rendibilitat i els actius. També augmenta les capacitats de l’entitat en l’àmbit de la banca privada, un segment clau de negoci de Crèdit Andorrà i en què Vall Banc s’ha especialitzat. L’entitat bancària afirma que també es reforça el seu lideratge en banca comercial, ja consolidat des de fa molts anys, en què ha mantingut prop del 50% de quota de mercat en el segment de particulars i gairebé del 70% en el d’empreses.


La compra també permetrà “reforçar les capacitats del grup mitjançant la integració del capital humà d’ambdues entitats, resultant en un grup més sòlid, global i amb clar caràcter internacional que, de ben segur, permetrà un desenvolupament professional amb major recorregut i amb més oportunitats per als seus professionals”. Des del grup remarquen que es referma el seu projecte de creixement i repercuteix directament en la capacitat de servei al client, l’eficiència i la rendibilitat de les diferents àrees de negoci i serveis centrals.

 
CONCENTRACIÓ DE LA PLAÇA FINANCERA
Amb pocs mesos de diferència, la plaça financera andorrana ha passat de tenir cinc entitats bancàries a concentrar-se en tres. A mitjans de juliol, MoraBanc informava que havia arribat a un acord amb Banc Sabadell per la compra de la totalitat de la participació de l’entitat bancària espanyola a Banc Sabadell d’Andorra per un import de 67 milions. Tot just dos mesos després es tanca la compra per part de Crèdit, que deixarà una plaça reduïda a tres grans bancs, un escenari difícil d’imaginar fa tot just un any.
  • #11 Jon
    (28/09/21 01:14)

    Tamarroland va dir..
    60 kilos que marxen del pais per algo que ja era d'aqui.

    Respondre
  • #10 Robert
    (27/09/21 21:28)

    La suma de dos coixos que dona?

    Respondre
  • #9 Tamarroland
    (27/09/21 16:39)

    Pagar 60 milions és una bogeria.

    Respondre
  • #8 toni
    (27/09/21 15:45)

    Tik tok va dir..
    esta claro que las empresas competidoras se coordinan entre ellas para planificarse las estrategias... Vaya comentario !!!

    Respondre
  • #7 Vallbanc, el banc mes net d'Andorra
    (27/09/21 15:15)

    molt bé JC Flowers, que si fons voltor ...que si dracula, pero al final va ser l'unic que es va atrevir a comprar una cosa potencialmente toxica, que al final s'ha tornat el banc mes segur i mes net d'Andorra, per que els actius han estat tots, un a un, auditats, si o no estimat lector?

    Respondre
  • #6 Tik tok
    (27/09/21 15:05)

    Estas restructuraciones deberían hacerse con más tiempo y espaciadas cerrar dos bancos al mismo tiempo no creo que sea una buena idea.

    Respondre
  • #5 manel
    (27/09/21 13:48)

    John va dir..
    Si, fa cinc anys no!!!! Si no sabem ni el que passarà d'aquí 6 mesos i això és va planificar des del principi no!!!! A qui li interessa fer creure això? Pareu ja d'intoxicar tot el dia

    Respondre
  • #4 CDiego
    (27/09/21 13:43)

    La concentració bancaria es sempre una noticia dolenta per al ciutadà. Menys competència i prestacions mes cares. Lobby assegurat i mes beneficis per el sector bancari. Nosaltres, a pagar. Es veu amb el monopoli telefònic, i el bancari va en aquesta direcció. Govern te a dir?

    Respondre
  • #3 John
    (27/09/21 12:09)

    Era una cosa calculada desde el principi.

    Respondre
  • #2 Liquidació per tancament
    (27/09/21 08:20)

    Un berenar de negres.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts