x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Manifestació

Clam per l'avortament

Un centenar de manifestants van recórrer ahir els carrers de l’eix comercial de la vall central per demanar la despenalització i la legalització de la interrupció voluntària de l’embaràs.
Manifestació pro avortament

Manifestació pro avortament

Un centenar de persones participen a l'acte

Fernando Galindo
Manifestació pro avortament 10

Manifestació pro avortament

Un centenar de persones han participat a l'acte

Fernando Galindo
Actualitzada 26/09/2021 a les 12:06
A les 11 del matí, hora que estava convocada la manifestació pel dret a l’avortament organitzada per Stop Violències, només hi havia una desena d’activistes feministes refugiades a l’edifici de Crèdit Andorrà de la plaça de la Rotonda. Feia poca estona que l’associació havia anunciat a través dels seus comptes a les xarxes socials que la protesta no es desconvocaria. “La pluja no atura la lluita pels nostres drets!”, va publicar a Instagram.

Tot i que la nova convocatòria era una hora més tard, la manifestació no va poder començar en punt. La causa del retard va anunciar-la amb megàfon la presidenta de Stop Violències, Vanessa Mendoza: “Hi ha companyes retingudes a les cues de la frontera”.

Quan el grup que pujava de Barcelona en autobús va arribar a la plaça, l’ambient va transformar-se. Les converses van donar pas als eslògans i els càntics, i les manifestants –un centenar, la majoria de les quals dones– van posar-se el mocador triangular de Stop Violències amb el lema de la protesta: “#avortarem”.

Va ser aleshores que la manifestació va començar de debò. Carregant una creu, mostrant pancartes amb consignes a favor de la separació de l’estat i l’Església i al crit de “fora rosaris dels nostres ovaris”, les manifestants van enfilar l’avinguda Meritxell. Els vianants –molts d’ells estrangers que fins llavors havien estat badant als aparadors– van girar el cap al pas de la protesta. La majoria s’ho van mirar amb indiferència. Alguns, però, s’hi van fixar més, i fins i tot n’hi ha que van preguntar amb interès a les manifestants per què es mobilitzaven.

Després de recórrer Meritxell i bona part de l’avinguda Carlemany, la protesta va desembocar a la plaça Coprínceps, on hi havia un escenari preparat per als parlaments de cloenda.

En declaracions a la premsa, la presidenta de Stop Violències va mostrar-se satisfeta per com va desenvolupar-se la manifestació. En el seu discurs final, Mendoza va reconèixer, sense dir-ho obertament, que la majoria de participants havien vingut de fora del Principat. “Molta gent d’Andorra no ha vingut avui perquè encara hi ha por”, va afirmar.

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar també va intervenir al final de la protesta. Salazar va defensar que la nova Llei d’igualtat, en tràmit parlamentari, és una “oportunitat” per a la despenalització i la legalització de l’avortament. “No podem parlar d’igualtat sense parlar d’avortament”, va assenyalar.

Per la seva banda, la diputada al Parlament de Catalunya per ERC, Jenn Díaz, va afirmar en declaracions al Diari que, si bé “la Generalitat per descomptat no pot intervenir en els afers interns d’Andorra”, cal que els moviments feministes “teixeixin aliances internacionals” per defensar els drets de les dones. “El moviment feminista està organitzat, però la resistència, el vell món que no vol morir, també”.
Etiquetes
Veure’n més
42
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts