x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Salut estudia inocular una tercera dosi als col·lectius més vulnerables

Fins ara s’havia destinat a residents de centres sociosanitaris i a pacients amb immunodeficiència
Una sanitària administrant la vacuna a una persona gran.

Una sanitària administrant la vacuna a una persona gran.

Una sanitària administrant la vacuna a una persona gran.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/09/2021 a les 06:11
Govern va informar ahir que els comitès de salut estan estudiant la possibilitat d’administrar una tercera dosi de la vacuna a col·lectius vulnerables. “Encara no s’ha pres una decisió al respecte però estarem atents al veredicte final”, va comunicar ahir la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. En aquests moments, només s’ha procedit a vacunar amb una tercera dosi del vaccí els col·lectius de centres sociosanitaris i persones que presenten patologies com immunodepressió o immunodeficiència.

Mas també va fer públic durant la compareixença sobre l’actualització de dades epidemiològiques que més del 75% de la població major de 16 anys ja compta amb la segona pauta completa de vacunació. De fet, l’assoliment d’aquest percentatge ha estat el que ha dut el Govern a prendre una decisió respecte al pla de vacunació. A partir de la setmana que ve part de les vacunes s’administraran també al centre de dia de l’hospital de Meritxell. “Quan el nombre de persones sigui inferior, aquestes s’administraran tant al centre de vacunació com a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell”, va informar Mas, a més de puntualitzar que es tracta d’un centre complementari que no deixarà deshabilitada la ubicació de la plaça de braus. “No hi haurà canvis en el procés de citació però serà especialment important que a partir d’ara ens fixem en el lloc on ens citen quan rebem l’SMS”, va advertir la secretària d’Estat de Salut.

Respecte al nombre de joves d’entre 12 i 15 anys que ja han rebut la primera dosi de la vacuna, Mas va informar que actualment la xifra assoleix els 1.464 vacunats. Respecte d’aquest sector de població, la secretària d’Estat va afegir que Salut ha habilitat una segona jornada de vacunació, prevista per a dissabte 9 d’octubre, dirigida a aquells joves que tenien cita dijous 7 d’octubre. Pel que fa a la resta de dades sobre la població vacunada, es va informar que ja s’han administrat 103.595 vacunes –53.485 primeres dosis, 49.892 segones i 218 terceres–.

Tot plegat en uns moments en què la vacunació es torna a reprendre des de l’aturada de dimarts passat. Quant a l’evolució de la pandèmia, actualment hi ha 71 casos actius i no hi ha cap ingressat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Pel que fa a la població escolar, hi ha deu aules sota vigilància activa.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts