x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Accident laboral

Tragèdia a l'antic Punt de Trobada

L’enginyer i empresari Jordi Tuneu perd la vida en caure-li a sobre una planxa de formigó mentre treballava a l’obra
Accident mortal a l'antic Punt de Trobada

Accident mortal a l'antic Punt de Trobada

Un home de 59 anys que treballava a les obres del nou centre comercial ha mort en caure-li a sobre una planxa de formigó

L'helicòpter intervenint per agilitzar el rescat de la víctima.

L'helicòpter intervenint per agilitzar el rescat de la víctima.

L'helicòpter intervenint per agilitzar el rescat de la víctima.

Fernando Galindo
Els bombers retirant-se del lloc de l'accident i, en petit, l'empresari difunt, Jordi Tuneu.

Els bombers retirant-se del lloc de l'accident i, en petit, l'empresari difunt, Jordi Tuneu.

Els bombers retirant-se del lloc de l'accident i, en petit, l'empresari difunt, Jordi Tuneu.

Fernando Galindo
Actualitzada 24/09/2021 a les 11:11
A primera hora del matí la jornada de treball a l’obra de reforma de l’edifici de l’antic Punt de Trobada per reconvertir-lo en un nou centre comercial s’interrompia per la tragèdia. Jordi Tuneu Valls, enginyer i propietari de Cut, SLU, una empresa subcontractada per fer treballs especialitzats, patia un greu accident laboral i lesions severes que li van acabar provocant la mort poc després a l’hospital.

Els fets es va produir pels volts d’un quart de deu del matí a la zona sud de l’edifici lauredià, concretament a la terrassa, mentre la víctima “feia treballs de desmuntatge de les estructures de formigó i ferro a la part superior de l’immoble, per sobre de les caixes tècniques dels ascensors”, segons van explicar responsables dels treballs. Testimonis dels fets van afegir que el treballador havia rebut “un fort cop en cedir part d’una de les estructures que estava desmuntant”. Una planxa de formigó que li va caure a sobre per causes que s’han de determinar i li va provocar un greu traumatisme toràcic.

Es van activar de seguida els cossos d’emergència i els bombers hi van desplaçar vuit efectius i quatre vehicles. Quan van arribar bombers i sanitaris del servei urgent mèdic, els companys ja li havien tret la placa del damunt i es va activar l’helicòpter per tal d’accelerar el rescat i l’atenció hospitalària. Es tractava de guanyar temps davant la gravetat de les ferides ja que la maniobra amb el camió escala (el ferit estava en un sisè pis i en un lloc d’accés complicat) per al posterior trasllat amb l’ambulància hauria alentit l’arribada fins al centre hospitalari. No obstant això, ja no es va poder fer res per salvar-li la vida i a les dotze del migdia l’hospital confirmava que la víctima no havia pogut superar el greu traumatisme toràcic.

Els agents de policia desplaçats a l’edifici assumien la investigació per determinar les causes del greu accident. També hi van acudir inspectors de treball per analitzar les causes del sinistre i el batlle que, segons fonts properes als promotors de l’obra, va donar el vistiplau perquè els treballs es reprenguessin en no haver trobat cap indici de falta de seguretat.

LA VÍCTIMA
Jordi Tuneu Valls tenia 59 anys i era originari de la localitat catalana de Manresa. Enginyer de projectes, s’havia format a la Universitat Politècnica de Catalunya després de fer l’educació preuniversitària a la capital del Bages tal i com va apuntar el diari Regió7, que també es va fer ressò de la notícia. El difunt es va acabar instal·lant després al Principat, on d’inici va formar part de l’empresa Pavim. Ara era el propietari de Cut, SLU, una empresa ubicada a Escaldes dedicada al tall i desmuntatge de formigó. A l’empresa també hi treballa un fill, que l’acompanyava als treballs que s’estaven duent a terme a l’edifici de l’antic Punt de Trobada.


La missa funeral per la víctima tindrà lloc demà a les quatre de la tarda a l’església parroquial escaldenca de Sant Pere Màrtir i la família rebrà el dol avui a partir de les quatre de la tarda al tanatori de la mateixa parròquia. La defunció sobtada ha provocat una enorme consternació entre totes aquelles persones que el coneixien, del sector de la construcció i d’altres àmbits en els quals estava molt involucrat, com ara el món del motor. Era un gran aficionat a les motos i feia sortides tot sovint i amb grups diversos, tant dintre del Principat com a Espanya o França. Persones que el coneixien van destacar el caràcter afable i que era “molt amic dels seus amics”, a banda de ser una persona molt solidària i implicada en temes de caire social.


ELS FETS


L’accident

Els bombers rebien a les 9.15 hores l’avís del greu accident laboral. Una planxa de formigó havia caigut a sobre d’un treballador.

Rescat en helicòpter
El sinistre s’havia produït a la part superior de l’edifici i per tal d’accelerar el rescat i l’atenció hospitalària es va activar l’helicòpter.

Traumatisme sever
A les dotze del migdia l’hospital confirmava que el ferit no havia pogut superar el greu traumatisme toràcic.

Investigació
La policia s’ha fet càrrec de la investigació però les obres s’han pogut reiniciar després que no es trobessin mancances en la seguretat.
 
SEGONA VÍCTIMA AL SECTOR EN DOS MESOS
L’accident mortal als treballs de reforma de l’antic centre comercial lauredià ha provocat la segona víctima laboral al sector de la construcció en un lapse de temps de dos mesos. El 20 de juliol passat un obrer de l’empresa Copsa perdia la vida al vial d’Encamp a conseqüència no d’un accident provocat per les tasques que realitzava, sinó en ser atropellat per un conductor que va perdre el control del turisme. La víctima estava treballant a la vorera i va ser envestida pel vehicle, un impacte que li va provocar la mort immediata.
Etiquetes
  • #10 Gabriel
    (25/09/21 10:54)

    D.E.P. Una abraçada a la família desde Manresa!!

    Respondre
  • #9 Gabriela Gacitúa
    (24/09/21 15:16)

    Els meus condols als fills i la seva dona. Una abraçada.

    Respondre
  • #8 Lluis
    (24/09/21 14:07)

    Andenc va dir..
    Jo ho entenc perfectament, és un assumpte de perspectiva i entendre sense prejudicis.

    Respondre
  • #7 Mort, qui t'ha mort
    (24/09/21 13:30)

    El tema de la seguretat segueix sent una tarea pendent, totes les grans obres és cobren víctimes mortals.

    Respondre
  • #6 Andenc
    (24/09/21 11:21)

    DEP. ....

    No entenc el comentari # 5, crec k no cal , despres d una tragédia d'aquestas

    Respondre
  • #5 CDiego
    (24/09/21 11:11)

    Els meus respectes per a qui, com els generals de l antiguitat, ha mort al capdavant dels seus soldats. Cossa poc freqüent avui dia. Hi a qui diu "a la construcció es guanya molt". Els riscos son elevats, he fet part d aquest mon molts anys. Molts dels que a vegades critiquen sol tenen el risc d anar de la taula a la màquina del cafè.

    Respondre
  • #4 Alberto
    (24/09/21 09:53)

    D.E.P

    Respondre
  • #3 Oscar
    (24/09/21 09:36)

    DEP, al meus condols a tota l familia.

    Respondre
  • #2 DEP
    (24/09/21 08:51)

    Els meus condols a tota la família DEP

    Respondre
  • #1 Hanns
    (24/09/21 06:30)

    RIP.. Era també el propietari de PAVIM ?

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts