L'escola d'Escaldes suma un nou cas i hi ha deu aules amb positius

La darrera actualització de contagis n’afegeix tres, amb un total de 64 actius

L'escola andorrana d'Escaldes té 15 positius.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’afectació escolar per contagis de Covid segueix a l’alça amb deu aules que tenen tots o alguns alumnes aïllats al domicili a causa del virus, dues més que dimecres. Són quatre amb confinament total i sis amb confinament parcial, a més de quatre que es mantenen sota vigilància passiva. Quant al brot detectat a l’escola andorrana d’Escaldes, ahir va sumar un nou positiu, amb la qual cosa ja són quinze els escolars afectats. Ahir tots els alumnes de sisè de primària van sotmetre’s a proves TMA però fins avui no se sabrà el resultat.

El positiu del centre escaldenc és un dels tres nous casos de la darrera actualització de contagis.

Des de l’esclat de la pandèmia, 15.156 persones han contret la malaltia i 14.962 l’han superada. El nombre d’afectats amb el virus actiu era ahir de 64, un menys que els que hi havia dimecres. El que sí que es manté inalterable és la pressió hospitalària a zero. Les defuncions a conseqüència de la pandèmia són 130.

Tampoc hi ha novetats respecte al procés de vacunació. Les dades d’immunització són idèntiques a les d’ahir amb un total de 103.595 dosis inoculades, de les quals 53.485 són primeres, 49.892 segones i 218 terceres. Aquestes últimes s’han administrat en residències sociosanitàries i a persones immunodeprimides.

Avui el Govern presenta les novetats respecte al pla de vacunació, que preveu que l’hospital esdevingui centre d’administració de vaccins per no haver d’obrir les instal·lacions de l’antiga plaça de braus per a unes quantes cites. El darrer grup d’edat que ha estat convocat per a una vacunació massiva ha estat els dels menors de 12 a 15 anys. La resposta ha estat 1.461 inscripcions a la plataforma de vacunació.

UN 65% DE NO VACUNATS

La situació epidemiològica es manté sota control des de fa dies, amb un nombre de casos baix i sense pressió hospitalària, una situació que s’atribueix a la taxa de vacunació. La setmana passada aproximadament un 65% de les persones que van contraure el virus (27 en nombres absoluts) no havien rebut el vaccí.

tracking