CIMERA DE LA ONU SOBRE SISTEMES ALIMENTARIS

Espot referma l'aposta contra el malbaratament alimentari

El cap de Govern va assenyalar la importància de tenir uns processos de consum i gestió de béns naturals sostenibles

La delegació d'Andorra a l'assemblea de l'ONU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va participar ahir telemàticament en la Cimera de les Nacions Unides sobre Sistemes Alimentaris, que es va celebrar en el marc de la76 sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York, segons informa l'executiu en un comunicat. En la intervenció, Espot va posar en relleu l'aposta d'Andorra per impulsarla lluita contra el malbaratament alimentari per avançar cap a sistemes alimentaris sostenibles. En concret, va destacar el Projecte de llei aprovat per l'Executiu sobre l'economia circular.

Govern informa que el líder de l'executiu,va assenyalar la importància de tenir uns processos de consum i gestió de béns naturals sostenibles. D'altra banda, va explicar l'aposta del Govern perinvertir en la promoció i certificació de productes locals i circuits de subministrament més curts per tal de garantir un producte final de qualitat així com la necessitat d'una investigació i innovació per desenvolupar sistemes alimentaris més adaptats al canvi climàtic.

Accés equitatiu a les vacunes

Així mateix, el cap de Govern va participar dimecres en la Cimera virtual 'Posar fi a la pandèmia i reconstruïm-nos millor' organitzada pels Estats Units d'Amèrica.En el seu parlament, Xavier Espot va afirmar que el percentatge de vacunació d’Andorra contra la Covid-19 “no hauria estat possible sense la cooperació internacional”, informa l'executiu. En aquest context, Espot va emfatitzar que Andorra advoca per un accés equitatiu a les vacunes.

Agenda de la ministra Ubach

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach va participar ahiren la

trobada dels Ministres d’Afers Exteriors d’Iberoàmerica que va comptar amb la presència dels titulars d'Exteriors dels països iberoamericans desplaçats a Nova York. En la reunió, segons informa Govern, els ministres van abordar el procés deselecció del pròxim Secretari General Iberoamericà en substitució de Rebeca Grynspan, que va finalitzar el seu mandat el 10 de setembre després de vuit anys.Durant la trobada també es va tractar la preparació de la XXVIII Cimera de Caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a la República Dominicana el novembre del 2022.

La ministra també va intervenir en l'acte de l’Aliança pel Multilateralisme, organitzat per França i Alemanya que es va dur a terma ahir a la tarda. Segons informa Govern, Ubach va insistir en la importànciadel multilateralisme per superar reptes, com és el cas de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 o el canvi climàtic. D'altra banda, també es va reunir amb elministre d’Afers Exteriors de Malta, Evarist Bartolo, en la qual van tractar l’Acord d’associació amb la UE i el ministre Bartolo va oferir el seu suport a Andorra.

tracking